Van Velsen Rally Sport naar Polen

Aanstaande vrijdag vertrekt Van Velsen Rally Sport richting Polen. Zij gaan hier voor de tweede keer deelnemen aan de Breslau Rally.

Vorig jaar maakten zij hun debuut in deze rally. Na een training van maximaal 3 uur in de nieuwe rallytruck hebben zij hoge ogen gescoord en finishten ze op de derde plek.

De lat ligt voor dit jaar hoog! Die podiumplek van vorig jaar willen zij niet loslaten. Sterker nog, onze teamleden willen één of misschien zelfs twee stappen omhoog! Toch zullen zij hiervoor een hele strijd moeten afleggen. Er rijden zeer goede podiumkandidaten mee.

“Het zal pittig worden om “onze” plek te behouden.” zegt Aad.  “Ik verwacht een titanenstrijd tussen de top 5. Er staan veel deelnemers op de lijst waarvan ik verwacht dat zij ook hoge ogen kunnen gaan gooien. We gaan er maximaal voor en hopen dat we het geluk hebben dat we geen pech hebben.”

Het parcours wordt anders dan vorig jaar. Was het vorig jaar voornamelijk bebost gebied waar de teams doorheen gingen, krijgen ze er dit jaar  meer zand bij. De rally gaat dit jaar door een gebied waar zij sinds 2009 niet meer doorheen geweest zijn.

De uitdaging was voor de organisatie groot om deze rally voor elkaar te krijgen omdat zij voornamelijk gebruik maken van militairgebied. Gezien de situatie in Oekraïne wordt er volop getraind in deze gebieden. De organisatie, welke al ruim 30 jaar in deze gebieden rally’s organiseert, heeft toestemming gekregen om de afgesproken gebieden te gebruiken.

De organisatie belooft dat ook deze rally weer uit grote uitdagingen staat! Er worden meerdere etappes gereden en wat tijdens deze rally bijzonder is, is de nachtetappe. Starten in het donker, navigeren en rijden in het donker en, wat niet voor ieder team is weggelegd, finishen in het donker. Vorig jaar bleek dit een groot struikelblok voor veel teams te zijn. Het was zoeken, maar ons team wist vorig jaar het juiste pad te kiezen en won deze etappe.

Er wordt een kleine aanpassing op de rallytruck gedaan. Om de voorruit te beschermen, heeft ons team zelf een rek ontworpen. De “takkenvanger” heeft zich vorig jaar in de beboste gebieden goed bewezen en zal dit jaar ook zeker weer nodig zijn.

“We zijn er helemaal klaar voor!” vertelt Aad. “Ik sta te popelen om in te stappen en te gaan rijden. De voorbereidingen zijn klaar, de truck staat er klaar voor, het is nu alleen nog wachten tot het tijd is om te gaan.”

Ons team volgen tijdens deze rally? Kijk op onze website vanvelsenrallysport.nl, volg ons op Facebook en Instagram.

Op Ziggo wordt een verslag uitgezonden van de Fenixrally waar ons team aan heeft deelgenomen. Woensdag 22 juni om 21.00 uur op kanaal 14.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.