IJSCLUB “NUT en VERMAAK”

112 ½ Jarig Jubileum IJsclub
Afgelopen vrijdag was het dan zover, de afsluitende avond van het 112 ½ jarig jubileum van de IJsclub. Op zondag 20 februari startte dit jubileumjaar met het eerste onderdeel van de, ter ere van het jubileum georganiseerde, vierkamp, namelijk het schaatsen. Het schaatsen vond plaats in ijshal de Silverdome te Zoetermeer. Er stond een groep enthousiaste sporters aan de start voor het eerste onderdeel. Nadat iedereen zijn of haar uiterste best had gedaan om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten volgde een huldiging in het bruine café van de Silverdome. Na het schaatsen was er een rustperiode tot zondagmiddag 22 mei, toen vond op de Nieuwe Vaart het tweede onderdeel van de vierkamp plaats; het roeien. Deze mooie zonnige middag werd begeleid door Alfons Belts Disco 2000. Met een “buitentapinstallatie” van Café de Nieuwe vaart werd het een gezellige middag die afgesloten werd met een huldiging in bovengenoemd café. Na het roeien volgde op vrijdagavond 17 juni het derde onderdeel van de vierkamp, het fietsen in de vorm van een tijdrit. Niet alle deelnemers hadden een eigen racefiets en er werden verschillende oplossingen verzonnen zoals het lenen van een fiets, het rijden op een mountainbike of het fietsen op de “gewone” fiets. Deze avond werd afgesloten in Café de Gouden Leeuw. En afgelopen vrijdag vond het laatste afsluitende onderdeel van de vierkamp plaats: de poldercross