Marathonschaatsen

  Op de enige niet overdekte kunstijsbaan, Jaap Eden, in Amsterdam werd afgelopen zaterdag de finale om de KPN cup verreden. Met de harde wind was het vooral koud voor het publiek. De BAM ploeg overheerste zoals feitelijk al het hele seizoen. Al vroeg in de wedstrijd werd een gedeelte van het peloton gedubbeld. Voor deze rijders was het einde wedstrijd. Daarna lukte het 10 rijders om één ronde in te halen waarbij 4 rijders van de BAM formatie. Arjan Stroetinga maakte het af voor ploegmaat Cristijn Groeneveld en de Italiaanse hardrijder Fabio Francolini. Groeneveld won de cup voor Stroetinga en Ariëns. Bij de dames won Mariska Huisman voor de Italiaanse Gina Lolobrigida en Foske Tamar van der Wal. Mariska Huisman won de cup voor Rix Meijer en Maria Sterk.

Martijn van Es was niet fit en bleef thuis. In het klassement werd hij 25e. Thom van Beek heeft de smaak te pakken van het marathon schaatsen en werd wederom 3e bij de 1e divisie achter Bob de Jong en Peter Duit. 7 rijders hadden één ronde voorsprong op het peloton.

Zoey van den Bosch reed de laatste wedstrijd goed uit en werd 48e. Eline Bennis reed in de laatste wedstrijd een dikke PR door 50 van de 70 ronden mee te rijden.

De volgende wedstrijden zijn op de Oostenrijkse Weissensee, mits het allemaal doorgaat.  Zaterdag 26 januari de Aart Koopmans Memorial (AKM) over 100 km. Volgende week woensdag 30 januari het Open Nederlands Kampioenschap ook over 100 km en de zaterdag daarop, 2 februari, de Alternatieve Elfstedentocht over 200 km.