Jelsie op NK zwemmen in 25 meter bad

Vrijdag, zaterdag en zondag was het Nederlands jeugdkampioenschap in het Hofbad in Ypenburg. Erg prettig om zo een groot toernooi te mogen zwemmen in een zwembad zo dichtbij. I.v.m. de coronamaatregelen mochten de zwemmers niet langer in het zwemstadion blijven dan strikt noodzakelijk. Dus Jelsie moest twee keer per dag naar het zwembad. En jammer voor de fans want er mocht ook geen publiek aanwezig zijn.

Vrijdag streed Jelsie op twee sprintnummers: 50 meter vrije slag en 50 meter vlinderslag. Het was duidelijk dat Jelsie door haar blessures op enige afstand van de Nederlandse top bleef. Ze werd nog wel 5e en 12e van Nederland op deze afstanden.

Zaterdagochtend stonden de 100 meter rugslag en de 100 meter vrije slag op het programma. Ook op deze afstand stond haar naam in het linker rijtje van de deelnemers; 6e en 5e plaats. Maar sinds lange tijd zwom ze wel weer een PR en dat gaf weer een goed gevoel en vertrouwen. In de middag deed Jelsie met haar teamgenoten mee met de estafette: 4×100 meter vrije slag waar ze met haar team mooi 7e werd.

Op zondag stond de 50 meter rugslag op het programma. Met een mooi persoonlijk record greep ze net naast de bronzen medaille en moest ze genoegen nemen met de 4e plaats. In de middag deed Jelsie mee aan de wisselslag estafette. Ook dat leverde een mooie 7e plaats op.

Met twee persoonlijke records mag Jelsie tevreden terug kijken op een mooi toernooi. Enerzijds moest ze erkennen dat ze te weinig progressie heeft gemaakt om aan een medaille-oogst te denken als voor de coronapandemie. Maar ze heeft volop vertrouwen dat ze weer terug kan keren naar haar oude niveau. Ze kijkt in ieder geval uit naar het NK in juni in het 50 meter bad.

Ilona van Ruijven