Collecte Ned. Brandwonden St.

Collecteweek Nederlandse Brandwonden Stichting

In de week van 5 tot en met 11 oktober gaan weer ruim 50.000 vrijwilligers van de Nederlandse Brandwonden Stichting op pad om te collecteren. Dankzij de collecte kan de Brandwonden Stichting haar strijd tegen littekens voortzetten. Al meer dan 30 jaar zet de Nederlandse Brandwonden Stichting zich in voor mensen met brandwonden. Dit doet zij door onderzoek ter verbetering van de behandeling van brandwonden, het opzetten van preventie campagnes en het instandhouden van de Huidbank. De Brandwonden Stichting doet ook veel aan nazorg voor brandwondenslachtoffers. Brandwonden zijn de meest ernstige verwondingen die een mens kan overkomen. Naast pijn en langdurige behandeling zijn het vooral de ontsierende littekens die het leven van brandwondenslachtoffers moeilijk maken. Deze littekens zijn zowel lichamelijk als geestelijk. Met het opgehaalde geld helpt de Brandwonden Stichting brandwondenslachtoffers in hun strijd tegen littekens. Daarom komen de vrijwilligers in de collecteweek langs de deuren. Wie de collecte heeft gemist, kan ook geld storten op giro 20 21 22 van de Nederlandse Brandwonden Stichting Beverwijk.