Blaasbalgen ook in Loosduinen kampioen

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Het laatste festival van het jaar voor De Blaasbalgen. In Loosduinen kwamen 12 kapellen bij elkaar om te strijden voor de beste plaatsen en veel plezier te maken. Helaas zat het weer deze dag niet mee en kwam zo nu en dan de regen met bakken uit de lucht. Voordat De Blaasbalgen beoordeeld werd moesten ze eerst nog enkele malen “dweilen” door de winkelstraten. Veel nieuwe nummers en oude bekende werden uit de kast gehaald. Om 14.30 uur was het dan zover. Op het hoofdpodium op het plein werd de tot nu toe zo succesvolle wedstrijdset uitgevoerd. Het publiek stroomde weer toe en al snel stond het weer vol rondom De Blaasbalgen. Het ging niet helemaal vlekkeloos, maar het enthousiasme was er zeker niet minder om! Wat een feest is het toch om steeds naar deze gezellige groep muzikanten te kijken en luisteren. Na deze beoordeling op het hoofdpodium moest er nog één keer ergens gespeeld worden voor alle kapellen naar het grote plein kwamen voor de grote finale. Zoals altijd was het weer een strijd welk nummer er gespeeld zou worden en of de trompetten boven het geluid van de trombones uit zouden komen. Toen was het tijd voor de uitslag. Nummer drie werd de Haagse kapel Kâp Nâh, nummer twee het Flater Pret orkest uit Ommen en, ja wel, wederom een eerste plek voor De Blaasbalgen!! Drie keer is scheepsrecht. Dit was een mooie afsluiting van het festival seizoen. Dit jaar zijn De Blaasbalgen drie keer eerste en op het grote festival in Bemmel derde geworden dus dat is een heel goed resultaat. Nu weer hard werken aan een nieuwe wedstrijdset voor volgend jaar en eerst lekker carnaval en sinterklaas vieren. Meer hierover leest u op de homepage van
De Blaasbalgen: www.deblaasbalgen.nl. Hier kunt u ook de vele verslagen en foto’s terugvinden. De Blaasbalgen zijn overigens nog op zoek naar een baritonist(e) om de groep te versterken en voor De Blaasknarren worden nog enkele trombonisten gezocht(www.deblaasknarren.tk ). Meer informatie kunt u lezen op de homepages of bel naar Michel Guldenmundt: 06 22307708.