Herfstwandeling

Op zaterdag 18 oktober verzorgt Ria Hoogstraat namens de Stichting Bomen Over Leven een uitgebreide herfstwandeling door Leidschendam. Deze wandeling voert u langs de mooie Veursestraatweg naar het terrein van de Robert Fleurystichting, dat als een park is aangelegd. Via het binnenterrein van de wijk Prinsenhof en het groene hart van de wijk ¹t Lien, lopen we weer terug naar Park Rozenrust. Al wandelend geniet u van de herfstkleuren in Leidschendam Noord. Deze wandeling is een gezamenlijk initiatief van het IVN, vereniging voor natuur en milieueducatie, afdeling Den Haag, en de Stichting Bomen Over Leven en duurt ongeveer 2,5 uur. Verzamelen om 13.30 uur op de parkeerplaats van Park Rozenrust, Veursestraatweg 102a. Park Rozenrust is te bereiken met bus 45, halte Rozenrust. Kosten: een vrijwillige bijdrage is van harte welkom. U kunt deze storten op bankrekeningnummer 898014352 van de Stichting Bomen Over Leven, postbus 7124, 2701 AC Zoetermeer, onder vermelding van: excursiebijdrage. Met het saldo dat zich aldus vormt, wil de stichting natuurprojecten financieel mede mogelijk maken. Te denken valt aan de aanplant van jonge bomen en struiken, maar ook het behoud van oude, waardevolle bomen.
Op de website van de stichting: www.bomenoverleven.nl vindt u op de pagina actueel het laatste nieuws van de Stichting Bomen Over Leven. Tevens kunt u een gratis abonnement nemen op de gratis digitale nieuwsbrief Natuur Net Nieuws en voor kinderen van 6 tot 12 jaar Natuur Net Nieuws Junior. Ook kunt u meedoen aan de inspirerende landelijke campagne Kijken naar bomen, waarmee prachtige prijzen te winnen zijn.

Natuurspeurtocht voor kinderen
Op zaterdag 18 oktober verzorgt Dianne Spruijt, jeugdgids van de Stichting Bomen Over Leven, een speurtocht door de natuur, voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De speurtocht gaat door natuurgebied Madestein en het prachtige park Ockenburg, in Den Haag. Onder het lopen moet je opdrachten doen en vragen beantwoorden. Er is veel te zien van de mooie natuur om je heen. Trek wel stevige schoenen aan, want het is een flinke wandeling. Als het vochtig weer is zijn oude kleren aan te raden. Er is namelijk ook een speeltuin.
Verzamelen om 10.30 uur op de Madesteinweg voor het hek van de land en tuinbouwschool Wellantcollege. De speurtocht duurt ongeveer 1,5 uur. Je kunt je aanmelden voor de speurtocht bij Dianne 06 41211840. Wil je meer weten over de natuur, dan kun je via de website van de Stichting Bomen Over Leven www.bomenoverleven.nl een abonnement nemen op de gratis nieuwsbrief Natuur Net Nieuws Junior.