Ontmoetingsdag KBO

Dinsdag 14 oktober was er een ontmoetingsdag voor de leden. De dag begon om 10.00 uur met een mis. Daarna was er koffie met gebak, een borreltje(2) en een heerlijke verzorgde lunch in het Dorpshuis. Na de lunch werd er een film vertoond over het transport naar Roemenië. Met wel 23 grote vrachtwagens werden levensmiddelen, kleding, bedden, schoolbenodigdheden enz. vervoerd. Dit wordt allemaal geregeld en verzorgd door vrijwilligers, waar ook Theo van der Meer zich bijzonder voor inzet. Toen wij de film zagen werden we getroffen door de grote armoede die daar heerst. Wat zijn ze blij met dit jaarlijks terugkerend transport uit Nederland. De bevolking bedankte iedereen met blijde gezichten en zwaaide ze uit op hun terugreis.
P.S. Er werden ook mooie poppen, kaarten en handdoeken te koop aangeboden, waarvan de opbrengst ook ten goede komt aan dit doel.
We hebben dit als een bijzonder gezellige dag ervaren.

Cor Hagen en Wil van den Brink.