De eerste buit is binnen!!!!

Afgelopen zaterdag mochten we met het miniteam lekker naar binnen voor onze wedstrijden. Het zaalseizoen is begonnen en dat is geen overbodige luxe met al die buien. Om 11.45 uur vertrokken we naar Zuidhaghe in Den Haag, de hal voor de miniwedstrijden. Het programma was iet wat uitgelopen en we begonnen eer kwartiertje later aan onze eerste wedstrijd. Elina startte op het doel. Haar oma zat op de tribune en met zo’n fan achter je hou je het doel wel schoon. Foreholte was onze tegenstander. Het verkeer op de A44 zat vast, vanwege HSL werkzaam heden. Daardoor begonnen we met ieder 4 veldspelers en we eindigden de wedstrijd met 6 veldspelers. Er kwamen er steeds meer spelers bij de tegenpartij bij. Voor ons spel maakte dat niet uit. Er werd goed en fel gespeeld, de doelpunten werden gemaakt en beide keepers hielden alle ballen tegen. Uitslag 4*0 gewonnen en het scheidsrechterskaartje was voor Milenka deze keer. In de zaal spelen we 2 wedstrijden van 2x 10 minuten en tussendoor hebben we dan nog het penalty schieten. De stand bij penalty’s werd uiteindelijk 6*6, met een heel mooi doelpunt van Julia en van Lisa. De 2e wedstrijd is Quintus 3 onze tegenstander. Hier moeten we er flink tegenaan. Via 1*1 staan we bij het wisselen met 1*3 achter. In de 2e helft lopen we in en Lisa houdt het doel schoon. De stand wordt 3*3. Vlak voor tijd maakt Quintus er nog 3*4 van. Helaas verloren, maar wel goed gespeeld meiden. Ik heb goed keeperswerk gezien, mooie schoten op het doel. Ook een aantal mooie schoten met een stuiter van Elina en Lisa. Ook een aantal hele harde schoten van Dewi, alleen mikte ze daarbij op haar vader die tribune zat en gingen ze flink over het doel heen. Het vangen van de bal ging wat minder vandaag. Maar dan hebben we vrijdag weer iets om op te trainen. A.s. weekend hebben we geen wedstrijd. De week er na wel en dan gaan we weer naar Zuidhaghe. Zaterdag 22 november gaan we met alle mini’s (trainend en spelend) naar het Minipietenfestival, ook in Zuidhaghe. We hebben die dag een heel programma (11.00 tot 15.00 uur) met spelletjes, wedstrijdjes, veel Zwarte Pieten en natuurlijk ook Sinterklaas is dan van de partij.

Ans Luiten