De Antagonist

Het gemaal ‘De Antagonist’ is open!

Tijdens de opendag op zaterdag 8 november is het voormalig stoomgemaal ‘De Antagonist’ aan de Stompwijkseweg in Leidschendam geopend voor publiek. Vanaf 12.00 uur zijn alle geïnteresseerden en liefhebbers van dieselmotoren van harte welkom om het gemaal te bezichtigen. Er wordt een korte rondleiding verzorgd, waarbij uitleg wordt gegeven over de ontwikkeling van het gemaal en de plannen om het gemaal te restaureren. Ook wordt ingegaan op de historie en de toekomst van het gemaal. Na de rondleiding is er gelegenheid om vragen te stellen. De Stichting is druk bezig met het opstellen van een restauratieplan om de Antagonist de glorie te geven van welleer. U kunt daarom het werk van de stichting ondersteunen door voor € 10,00 donateur te worden. Op de opendag vind u daarvoor een inschrijfformulier. Het programma is als volgt:
* 12.00 tot 16.00 uur open
* 13.00 tot 13.30 uur korte rondleiding
* 14.00 tot 16.00 uur draaien van de pomp
De toegang is gratis en consumpties zijn verkrijgbaar tegen redelijke prijs. Inkomsten uit de verkoop van de consumpties komen ten goede aan de restauratie van het gemaal. Adres: Gemaal ‘De Antagonist’ Stompwijkseweg 11 te Leidschendam. Voor meer informatie kunt u bellen met Arie Bosman, voorzitter Stichting Monument en Samenleving, tel: 078 6822184 of mailen ariebosman@hetnet.nl