Waar gaat het naar toe?

Gelezen op teletekst: ‘Na de levensmiddelen en andere goederen nu ook verse melk tegen stuntprijzen in de schappen van de supermarkten.’ Vele mensen kijken naar de prijzen / hun eigen portemonnee. Best te begrijpen, maar laten we even doordenken; veel boeren hebben moeite hun hoofd boven water te houden. Wat gaat er gebeuren? Boeren verdwijnen of gaan hun koeien dag en nacht, zomer en winter op stal houden en niet meer in de weide (= efficiënter er dus goedkoper). Lege polders en koeien (van nature graasdieren) die niet meer weten hoe ze gras moeten grazen. Die koeien zijn er nu al; doe je ze in de weide dan weten ze niet (hebben ze niet geleerd) hoe ze gras moeten eten want ze hebben op stal alleen maar in gras hoeven te happen (gras ligt dan gemaaid voor de koeien). Erg hè! Mensen; denk door en indien mogelijk ook verder dan uw portemonnee. Dierenwelzijn is dieren in de wei (ook beter want ze krijgen zonlicht en het is beter voor hun poten (ze liggen zacht en lopen er gemakkelijker).
Zeg dit ook tegen anderen, het wordt tijd dat mensen verder / door gaan denken over de consequenties van hun koopgedrag. Koop ook Nederlandse melk en geen Belgische!
Groeten van Marjolein, de dierenvriendin.
PS. Hier is ook een supermarkt; als we massaal naar Aldi en Digros en anderen gaan, gaat deze voorziening straks ook nog weg!