STOMPWIJK 92 HARD ONDERUIT TEGEN ROODENBURG

RON DE ROODE: “DIT IS GEWOON EEN DOMPER”

STOMPWIJK De thuiswedstrijd tegen Roodenburg is voor Stompwijk 92 op een ware nachtmerrie uitgelopen. De Leidenaren gaven het elftal met maar liefst 5 1 klop. Breekpunt in het duel was de plotselinge gelijkmaker van Roodenburg op slag van rust. Stompwijk ’92 stortte daarna helemaal als een kaartenhuis in elkaar.
door Hans Beukema

Helemaal niets leek op een zwarte dag voor de Stompwijkers te wijzen. Sterker nog, het elftal kende zelfs een droomstart tegen Roodenburg. Toby van Marwijk scoorde in de 6e minuut al uit de eerste de beste mogelijkheid. Deze plotselinge goal kwam voort uit een lange pass van linksback Dennis Soonius die doelman Hoek verkeerd beoordeelde. Toby van Marwijk kon de bal daardoor zomaar in een leeg doel schuiven. Het was alweer zijn tiende goal van het seizoen. Roodenburg moest door deze 1 0 achterstand ineens vol aan de bak en dat gebeurde dan ook.. De Leidenaren namen al vrij snel het middenveld in handen, waardoor Stompwijk 92 werd teruggedrongen. Ondanks het overwicht ging het meeste gevaar uit van de thuisploeg. De achterhoede van Roodenburg tastte voortdurend mis op de lange passes van achteruit. In de 15e minuut profiteerde Toby van Marwijk bijna weer van een fout van de doelman op een voorzet van Tim van Rijn. Ditmaal was de keeper net iets eerder bij de bal dan de spits. Toch kreeg Roodenburg wel degelijk kansen. Vooral in de 20e minuut waren de Leidenaren via aanvaller Hoek dicht bij de 1 1. De behendige spits wurmde zich handig langs Ronald van Santen, maar Danny Mooyman keerde zijn inzet van dichtbij met de voet. Een tweede goal voor Stompwijk ’92 leek veel waarschijnlijker. De thuisploeg kreeg enkele opgelegde kansen op de 2 0. In de 25e minuut schoof Mastrong Geus de bal maar rakelings langs het doel. Ook een fraai schot van Tim van Rijn vanuit de draai met zijn zwakke rechtervoet had een beter lot verdiend. Toby van Marwijk kreeg in de 32e minuut helemaal een dot van een kans. De aanvaller had de hoek na weer een misverstand bij Roodenburg voor het uitkiezen. Van Marwijk schoof de bal echter op de paal.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Stompwijkers, maar toch kwam Roodenburg in de 45e minuut ineens op 1 1. Een schot van Montfils verdween via de rug van Ronald van Santen in het doel. Deze gelijkmaker bleek het breekpunt in de wedstrijd, omdat Stompwijk 92 de grip helemaal kwijt raakte. Roodenburg domineerde de tweede helft namelijk volledig. De Leidenaren speelden veel feller dan voor rust en combineerden ook een stuk beter. Ook de achterhoede stond redelijk goed. Hans van Benten kreeg in de 53e minuut nog één kans op de 2 1, maar een Leidenaar was net iets eerder dan de bal. Dat was het laatste wapenfeit van Stompwijk ’92. Neuteboom zette Roodenburg in de 54e minuut op 2 1. Vier minuten later trof invaller Faisal Bounif met een schot vanuit de draai weer doel. Het duel was daarmee beslist. De Stompwijkers liepen volledig achter de feiten aan, zeker toen Toby van Marwijk het veld met een knieblessure moest verlaten. In de 73e minuut scoorde Faisal Bounif de 4 1 na een misser van Rob de Jong op een hoge bal. Montfils nam in de 89e minuut het slotakkoord voor zijn rekening met zijn tweede treffer van de middag.

Ron de Roode was na afloop absoluut niet te spreken over de 5 1 nederlaag. “Dit is gewoon een domper. Het had zo mooi kunnen zijn”. De trainer baalde vooral van de gemiste kansen in de eerste helft. “Het eerste half uur was voor Stompwijk 92. We hadden voldoende kansen om te scoren. De 1 1 was het breekpunt in de wedstrijd. Bij 2 0 was het duel waarschijnlijk een stuk makkelijker geworden”. De trainer verweet de pijnlijke nederlaag ook aan het vertoonde spel van zijn elftal. “We hebben veel te makkelijk gevoetbald. De scherpte ontbrak gewoon. Bovendien werden de goals veel te simpel weggegeven”. Met dit resultaat is er maar weinig over van de flitsende seizoenstart van Stompwijk 92. Het elftal leed alweer de derde nederlaag op rij en zakt daarmee steeds verder weg op de ranglijst. De vierde plaats is nog steeds boven verwachting. Toch moet het elftal wel rekening houden met degradatievoetbal. De verschillen in de vierde klasse zijn gewoon erg klein. Een zege voor de winterstop is dan ook van harte welkom. Komende zondag komt Teylingen naar Stompwijk toe.