Muizenissen

Het begint vorm te krijgen. De klanken die Sil uitstoot. Zijn moeder maakt zich grote zorgen want over precies 287 dagen, drie uur en 45 minuten moet hij zich melden op de Basisschool…. Stel dat hij dan niet behoorlijk praten kan? “Joh, dat zal wel loslopen,” probeer ik haar gerust te stellen, “hij heeft nog altijd zijn handen om iets aan te wijzen.” “En wij verstaan hem nu min of meer al, dus tegen die tijd zal het heus wel beter gaan.” Maar ze is er niet gerust op. “En hij is óók nog niet zindelijk!”
Ja, dat klopt. We laten hem geregeld zonder luier lopen en dan brengt hij keurig bezoekjes aan de wc, maar zodra er wat meer drukte om hem heen is dan vergeet hij het …en genieten we van het feit dat we ooit voor laminaat gekozen hebben!
Ik maak me geen zorgen want ik ben allang blij dat het niet meer zo’n handenbinder is als een jaar geleden. Toen we vorige week gingen winkelen om mijn cadeautje uit te zoeken konden we Sil zelfs uit de buggy houden want hij bleef keurig bij ons. Túúrlijk, ik was hem wel eens kwijt, dan zat hij verstopt tussen de kledingrekken, maar daar ben je kind voor. Maar over het algemeen was het goed winkelen met meneertje, ik denk dat ík lastiger was! Want winkelen komt bij mij niet voor in het kadertje ‘favorieten’, zelfs niet als ik iets leuks voor mezelf kan kopen. Mijn vrouw was ook mee en zij wilde natuurlijk even in elke winkel kijken of er nog leuke aanbiedingen waren aangezien het weer eens uitverkoop was in de confectiemagazijnen….Het zweet breekt me weer uit bij de gedachte! Geen één winkel werd overgeslagen en elke keer moest ik mijn mening geven: Maar als ik ‘leuk’ zei dan twijfelde ze direct en als ik ‘niet leuk’ zei dan was ik ouderwets en noemde ze me een ‘Buckler drinker’!
Misschien komt het doordat ik niet commercieel ingesteld ben…Ja, winkels moeten er zijn, natuurlijk, maar dat drammen van sommigen, dat ik iets móet kopen…Verschrikkelijk, reclame! De televisie is daar ook al een paar jaar flink mee bezig en een goed voorbeeld van drammen is SBS6. Die spannen de kroon. Dat ze films om halfelf onderbreken, ja, daar ben ik al aan gewend, maar het kan nog erger! Zij mogen de wedstrijden van de Amstel Cup uitzenden en schakelen, bij een druk schema, nogal eens tussendoor over van de ene naar de andere wedstrijd. Op zich vind ik dat niet zo erg, maar ze flikken het om tijdens de wedstrijden gigantisch lange reclameblokken ertussen te persen waardoor je een hoop mist. Dan heb je bijvoorbeeld net de 1e helft van Feyenoord achter de rug, dan krijg je reclame, dan zie je dat Ajax gaat aftrappen en dan krijg je wéér een reclameblok! En dat is hoogst irritant. Maar het kan nóg erger! Want als je naar de nabeschouwing wilt kijken dan moet je wachten tot ná Ongelukken van Nederland..euh..Hart van Nederland én, nog erger dan erg, het Showbizz nieuws……Als je mazzel hebt dan kun je om iets voor halftwaalf de rest van de wedstrijden zien! Dat zijn voor mij echt momenten om terug te verlangen naar Sport 7:alle sport achter de decoder….
Dat zou een hoop ergernis schelen!
Arjen Veldhuizen