Bijna de schoonste van het land

Net als in het bekende sprookje van de gebroeders Grimm werd de vraag gesteld: wie is de schoonste van het land? Dat gebeurde afgelopen week bij de verkiezing van de beste, groenste, veiligste, en schoonste stad van Nederland. De verkiezing was gebaseerd op onderzoek van bureau Interview / NSS onder inwoners van de 60 grootste steden van Nederland. In elke stad waren driehonderd inwoners gevraagd hun mening te geven over een aantal beleidsterreinen in hun gemeente. Als beste stad rolde Maastricht uit de bus. In de categorie schoonste stad eindigde Leidschendam Voorburg op een fraaie derde plaats, pal achter Smallingerland en Veenenendaal. Deze derde plaats is een teken dat de inzet van de medewerkers van de gemeentelijke afdeling Wijkbeheer door de inwoners positief wordt gewaardeerd. Een pluim voor de wijkteams die zich dagelijks, ook onder barre weersomstandigheden, inzetten voor het beheer van de openbare ruimte.