Stompwijkse handbaldames 1 VS Schipluiden

Zaterdagavond 15 december. De kantine heeft onderdak geboden aan alle vrijwilligers van Stompwijk 92. Deze konden zich vanaf 17.00 uur al moed indrinken om dan om 20.00 uur (fris en fruitig???) in de zaal bij de dames 1 van Stompwijk te komen kijken. Schipluiden stond op het programma. Zij staan 2 plaatsen hoger en zouden in theorie dus wel verslagen kunnen worden. Wij hadden dus ook besloten dat het een mooie avond was om te winnen, veel publiek en een gezellige sfeer in de kantine, wat wil je nog meer! Het beginsignaal klonk en Schipluiden scoorde 1, 2, 3, 4 en 5-0. Oké dat ging niet helemaal zoals gepland. Ergens in de achterhoofden van de speelsters klonk Mike, scherp beginnen, vanaf de eerste minuut. Pit en superheid. Oké, opnieuw beginnen, achterstand wegwerken en gaan met die banaan. Het tij keerde..  We werden eindelijk wakker. De verdediging stond meteen al een stuk beter. Voorgaande wedstrijden hadden we met name moeite met de afronding. Dat leek vandaag minder een probleem. We moesten slordigheden voorkomen en lekker op tempo blijven spelen. Nadat we dus 5 doelpunten om onze oren kregen ging dat allemaal een stuk beter en stonden we in mum van tijd al weer 5-5 en kort daarna zelfs alweer 8-7 voor. Voor rust zouden we deze voorsprong niet meer weggeven en de ruststand was dan ook 12-10 in ons voordeel.

Dit wilden we in de tweede helft natuurlijk niet meer weggeven. Maar het beloofde toch nog een spannende helft te worden. De verdediging stond eigenlijk de tweede helft nog steeds heel sterk. Af en toe een steekje laten vallen dat kan, maar over het geheel gezien ging dat erg goed. Zelfs in overtal lukte het Schipluiden regelmatig niet om te scoren, waar wij in ondertal regelmatig wel wisten te scoren. De score bleef gemiddeld ongeveer 2 punten uit elkaar. Tegen het einde van de tweede helft wisten we zelfs even met 4 punten uit te lopen. Echter stonden we het einde van de tweede helft bijna continu in ondertal, dus werd het toch lastig om dit vast te blijven houden. De scheidsrechter leek te denken hij een avondje uit was in het spoorwegmuseum met de Zonnebloem. Gewoon af en toe op het fluitje blazen en wat handgebaren is altijd goed moet hij hebben gedacht. Maar goed zonder respect geen handbal, dus beide teams bleven netjes. Met nog een paar seconden op de klok en 3 punten voorsprong kreeg Schipluiden nog een penalty..  Eindstand 19-17 in het voordeel van Stompwijk!!!!!

Uitgeroepen tot ere-supporters van de wedstrijd: Carla van Hoeijen en Hélène van de Bosch. Gefeliciteerd!

Balsponsor bedankt, publiek bedankt en kantinepersoneel en Gerda bedankt voor de broodjes en drankjes na de wedstrijd!

6 januari staat Helius op het programma, kom gezellig mee naar Hellevoetsluis waar de koffie en thee voor u klaar staan. (vergeet alleen uw portemonnee niet) Gebleken is dat wij het beter doen met uw support!!