IJsclub ‘Nut en Vermaak’

thom

IJSCLUB ‘NUT EN VERMAAK’

Thom wint klassement Holland Cup 1500 m

Op ijsbaan de Westfries in Hoorn werd afgelopen weekend de finale van de Holland Cup verreden. Op de 1500 meter moest Thom van Beek proberen zijn leidende positie, die hij na de vorige wedstrijd veroverd had, vast te houden. Hij slaagde hier glansrijk in. Zijn 3e plek in 1.54.50, achter Lucas van Alphen en Renz Rotteveel was hiervoor voldoende. Zijn overwinning in het eindklassement houdt ook in dat hij verzekerd is van deelname aan het NK afstanden in het nieuwe seizoen.

Naast de 1500 meter, kwam Thom ook in actie op de 5000 en 1000 meter.

Op de 5000 meter werd hij 8e in 6.48.77. Op de 1000 meter legde hij in 1.13.63 beslag op de 4e plek.

Tjilde in actie bij talentendag

Sinds enige jaren wordt in het eerste weekend van maart op de ijsbaan van Utrecht de zgn. talentendag georganiseerd. Van alle gewesten worden hierbij de beste C-junioren uitgenodigd. Door haar sterke optreden dit seizoen, was Tjilde opgenomen in de ploeg van Zuid-Holland. Ook op de talentendag liet ze haar goede vorm weer zien. Met 44.99 (500 meter) en 1.29.92 (1000 meter) reed ze haar beste tijden op een (half-)open baan. Ze eindigde hiermee bij de beste 20 deelneemsters.

Stompwijkers in actie bij NK Marathon junioren

Op zaterdag 23 februari jl. werd in Dronten het NK jeugdmarathon verreden. Hiervoor hadden zich 3 clubleden geplaatst: Tjilde, Ferdinand en Edward. Alle 3 deden mee in de categorie 2e jaars C-junioren en hadden zich gekwalificeerd door hun sterke optreden tijdens de Ooms marathoncompetitie op de Uithof.

Tjilde maakte een zeer sterke indruk. Ze was zelfs zo sterk dat ze, zonder dat ze er erg in had, halverwege de wedstrijd 100 meter voorsprong had op het peloton. Omdat ze bang was deze voorsprong niet vast te kunnen houden, liet ze zich na enkele ronden weer terugzakken in het peloton. Dit had ze achteraf beter niet kunnen doen, want bij het ingaan van de laatste bocht werd ze onderuit gereden en kon ze een topklassering vergeten.

Bij de jongens werd er zeer tactisch gekoerst en moest je vechten voor je plek. Middelen als schouderduw en omarming werden niet geschuwd.

Ferdinand kon hier het beste mee omgaan en eindigde in de pelotonsprint keurig als 11e. Edward had meer moeite om zijn plek te verdedigen en werd uiteindelijk 27e.

Winst voor Edward in marathoncompetitie Uithof

Een weekend na het NK stond op de Uithof de finale van de Oomscup gepland. De strijd bij de jongens C was extreem spannend. Edward stond aan de leiding van het klassement en wist dat indien hij minimaal 2e zou worden, de cup voor hem zou zijn. Broer Ferdinand had ook nog zicht op een podiumplek, maar dan zou hij eigenlijk moeten winnen. De laatste wedstrijd verliep volgens een perfect scenario. Ferdinand won de wedstrijd en Edward werd tweede, waardoor Edward het klassement won en Ferdinand opklom naar de 2e plek.

Bij de meisjes C kon Tjilde door haar deelname aan de talentendag haar leidende positie niet verdedigen en werd uiteindelijk 3e in het klassement.

In de finalewedstrijd eindigde Patty als 3e, wat haar een 6e plek in het klassement opleverde.