Bach op het boerenerf Boerencantate in de buitenlucht

Vrijdag 30 juli klinkt het weer opera in het buitengebied van Leidschendam-Voorburg. Na de succesvolle Karavaan van de Boerencantate van J.S. Bach in 2020 reizen treden de musici ook dit jaar weer op.

Openluchtconcerten met klassieke muziek hebben een bijzondere vlucht genomen tijden het coronajaar. Ook dit jaar zien we op steeds meer locaties musici spelen in verrassende buitendecors. Klassieke muziek in de buitenlucht trekt door deze beweging ook nieuwe concertgangers aan. ‘Door de buitenbeleving, open decorsfeer en veelal de verrassende plekken komen mensen echt voor de beleving’, laat Vicky van der Krogt van Buitenplaats Molenwei weten.

De Haagsche sopraan Klaartje van Veldhoven is de initiatiefneemster van de Boerencantate, oftewel ‘Cantate Burlesque’ van J.S. Bach. In een mini versie, met 2 zangers, accordeon en cello. Met de Boerencantate neemt ze het publiek mee naar de humor van het boerenleven uit de 18e eeuw. De cantate wordt in een Nederlandse vertaling uitgevoerd, zodat het goed te volgen is voor een groot publiek.

Het muziektheater is onder de open Luifel om 17.00 en 19.30 uur. Tussen de concerten wordt een Boerenburger maaltijd geserveerd. Voor concert- en dinerkaartjes zie www.buitenplaatsmolenwei.nl/agenda/