Agnes’ wekelijks praatje

Lieve Leden,

Hoop doet leven, geduld is een schone zaak, het komt goed, geduld is nederigheid in actie en zo kan ik nog wel even doorgaan! Want wat hoor ik demissionair Premier Rutte afgelopen vrijdag tijdens de persconferentie zeggen? Waarschijnlijk kunnen we per 20 september de anderhalve meter afstand regel voor de hele samenleving afschaffen. Let wel even op het woordje waarschijnlijk, helemaal zeker is het natuurlijk nog niet maar dit geeft wel hoop. Hoewel ik afgelopen zaterdag in de krant las dat er weer 2500 nieuwe besmettingen waren, maar dat zijn in elk geval geen ziekenhuis of IC opnames. Dus dit geeft de burger moed! Ruim anderhalf jaar summier leven, zelfs een totale lockdown, winkels gesloten etc., enfin ik hoef het niet verder te vertellen want u was er bij en u heeft hetzelfde doorgemaakt. Dus laten we dan nu duimen dat het 20 september ook daadwerkelijk gaat gebeuren en per 1 november zouden alle maatregelen komen te vervallen. Dat vind ik nogal vooruitstrevend, want je weet nooit of er een 4e golf komt, maar goed daar gaan we niet van uit, we blijven positief zoals we dat de laatste anderhalf jaar met ups en downs ook gebleven zijn.

Wat betekent dat nu voor de Ouderen Soos Stompwijk? Je zou zeggen, 20 september de maatregel eraf en 21 september beginnen maar zo eenvoudig is het nog niet. Natuurlijk zullen we er alles aan doen om na die datum zo snel mogelijk te kunnen beginnen, dus hou de Dorpsketting de komende weken goed in de gaten. Daar wordt u op de hoogte gehouden van al het nieuws omtrent het opstarten van de Soos. Wat ik wel even wil benadrukken is dat ons ter ore is gekomen dat er door het dorp gefluisterd wordt dat we naar de Sporthal gaan. Daar is geen sprake van, we beginnen gewoon in ons oude vertrouwde Dorpspunt!

Wij kijken uit naar iets wat er nog niet is,

maar we zijn er zeker van dat het komt

daarom wachten we er vol vertrouwen

en geduldig op

dan is de dinsdagmiddag weer gevuld

met vrolijke gezelligheid

de spelletjes worden weer uit de kast gehaald

en de middag wordt met een welkom en de Christelijke groet begeleid

Achter in de kerk vindt u vanaf zondag 22 augustus een folder over de Ooievaarspas. De Ooievaarspas biedt korting op allerlei activiteiten op het gebied van sport, cultuur, contributie, lidmaatschap en entree. De Ooievaarspas is voor inwoners van Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk met een laag inkomen. De Ouderen Soos gebruikt dit voor de contributie. Zou het iets voor u kunnen zijn? Neem gerust een folder mee en lees deze rustig door. Op internet vindt u nog veel meer informatie, bent u zelf niet zo handig met de computer en u wilt toch meer weten, misschien kan iemand uit uw naaste omgeving u helpen, (klein) kinderen, buren, vrienden. Heeft u geen computer? Voel u vrij om een folder mee te nemen.

Wat hebben we deze week nog meer gedaan dan wachten op de persconferentie? Nou eigenlijk niet zo heel veel bijzonders. De eerste drie dagen van de week was het weer nog wel lekker en zijn we zoveel mogelijk buiten geweest. We zijn naar een fuchsia liefhebber in Sassenheim geweest, wat een pracht van een tuin vol met fuchsia’s, begonia’s, zonnebloemen en nog veel meer. Een tuin kon je het eigenlijk niet meer noemen, het was een compleet landgoed en dat voor een particulier. De eigenaar had er zijn handen vol aan om alles bij te houden maar hij deed dit vol enthousiasme en wist van elke plant (meer dan 150 soorten) de naam. Met 6 mooie fuchsia’s à € 2,50 per stuk vertrokken we weer huiswaarts en deze staan nu te pronken in onze tuin. Nu is het aan mijn wederhelft om de planten over te houden, stekken van te maken en zo het assortiment wat uit te breiden. Ook kregen we nog twee adressen bij ons in de buurt mee waar we van harte welkom waren om te gaan kijken. Dat gaan we zeker doen.

De tweede helft van de week liet het weer het wat af weten en zijn we meest binnen geweest, boekje lezen, filmpje kijken, painten etc. Ik zal u laten zien met welke painting ik nu bezig ben, zo lief. En dan begint morgen weer de nieuwe week en zullen wel zien wat die ons weer brengt.

Een lieve groet en hopelijk tot spoedig, namens het hele bestuur Ouderen Soos Stompwijk

Agnes, secretaris

P.S. iemand toevallig al kruidnootjes gespot????