Bijbelpraatje

Hallo lieve kinderen,

Daar ben ik weer! Gaat ’t allemaal goed met jullie?

Vast wel, want net de Zomervakantie gehad en daar staat die van de Herfst al voor de deur! Beter kan het niet hè?

Toch weet ik dat jullie ijverige leerlingen zijn, maar ook de juffen en meesters zijn heel hard aan het werk om jullie het beste te leren, daarom is vakantie op zijn tijd, wel zeker goed! Daar moet je gewoon van genieten! Toch?!

Okay, laat mij nu maar meteen met de deur in huis vallen en praten over een onderwerp dat jullie beslist ook leuk vinden! Dat is: De Kinderboekenweek.

De winkels staan al vol hierover plus jullie eigen school erbij, dus voor jullie is dit natuurlijk geen nieuws meer! Toch wil ik dit niet overslaan, vooral omdat ik heel erg geboeid ben door het thema van deze Kinderboekenweek, met als titel: “Worden wat je wil”

Ja, dat vind ik heel mooi voor jullie, om nu alvast te beginnen te dromen over wat je later zou willen worden! Vroeger gebeurde het vaak dat de kinderen dat moesten worden, wat de ouders voor hen hadden gekozen, maar gelukkig is dat nu niet meer zo!

Dit thema, doet me eveneens denken aan mijn eigen schooltijd. Ik zat toen in de eerste klas, dat heet nu groep 3. Wel, ik had goed leren lezen, schrijven enzovoorts. De juf was heel lief, dat kan ik mij nog goed herinneren en had ons pas geleerd hoe een opstel te maken. Dat is een klein verhaal
opschrijven, over iets dat echt was voorgevallen, of dat je zelf had verzonnen. Wat de titel van het opstel was, dat weet ik niet meer, maar in elk geval hoefde ik niet lang na te denken en begon ijverig te schrijven.

Het gekke was, vertel ik jullie er ook nog even bij, dat ik toen er al van
droomde, stewardess te willen worden! Dat is iemand die zorgt voor eten en drinken in een vliegtuig of schip. Ik wou in een vliegtuig werken, omdat dat mij reuze leuk leek! Nu terug naar het opstel! Ik schreef, schreef en eindelijk was mijn verhaaltje klaar! Intussen waren de overige kinderen ook al klaar, dus vond de juf het fijn dat wij de verhaaltjes van elkaar konden horen.

Zo kregen een paar kinderen, waaronder ik een beurt om het eigen opstel voor te lezen. De opstellen van de andere kinderen waren heel mooi en toen moest ik! Ik begon met voorlezen en ik zie het nog voor mij hoe ze moesten lachen en brullen om mijn vertelsel! Toen mijn verhaal af was, klapten de kinderen in hun handen van pret en de juf natuurlijk ook! De juf vond mijn verhaal zo leuk, dat ik meteen naar boven mocht naar de zesde klas, nu groep 8 genoemd, om aan de juf daar te vragen of ik mijn verhaal mocht voorlezen?

Die juf was natuurlijk zeer verbaasd, over wat zo’n kleintje nou zou voorlezen, maar zette haar eigen les stil en toen mocht ik beginnen.

Wel, wel, ook daar was het dolle pret! Geboeid luisteren, dan weer lachen, nou het was duidelijk te zien dat ze er wel reuze zin in hadden!

Zelf had ik er ook heel veel plezier in en realiseerde mij opeens hoe blij ik hiermee was! Het feit dat ik voor een hele grote klas stond voor te lezen en dat iedereen naar mij luisterde………….?!

Dat gaf mij zoveel voldoening, dat ik opeens het antwoord had. Ik wist op dat moment heel zeker wat ik wou worden……..! Ik wou schooljuf, ja onderwijzeres worden! Geweldig! Dag, stewardess!

Toen mijn verhaaltje af was, kreeg ik van allemaal een hartelijk applaus en van de juf een prachtige plaatje als beloning! Opgetogen ging ik terug naar mijn klas waar iedereen mijn plaatje mocht bewonderen!

Ik wou daarna mijn nieuwe droom waarmaken en heb er alles voor gedaan om het ook te worden! Toen ik groter was, ben ik toen naar de Kweekschool, zeg maar de PABO, zoals het genoemd wordt, geweest en ben zo ook schooljuf geworden met de beste studie resultaten toen!

Ik kan nog veel meer vertellen, maar dat doet er nou niet toe! Het gaat erom dat als je wat wil worden, dat je ervoor moet gaan!

Er zijn zoveel beroepen. Het zou ook fijn zijn als er ook meer kinderen zouden kiezen voor een beroep in de kerk, dan kan de kerk ook veel meer mensen bereiken, om de mensen over God te vertellen! Maar hierover, een andere keer! Wordt wat je het liefste wil!

Okay, lieve kinderen,

Vertel eens wat:

Wat wil je later worden?

Wat zou je ervoor  moeten doen?

Creatief bezig zijn:

Maak zelf een opstel over wat je worden wil en vraag aan de juf om dit voor te lezen in de klas?

Maak een gebedje, om de Here God te vragen, om je bij te staan om later een goede keus te maken voor wat je worden wilt!

Muziek:

Hier kan je het lied voor de Kinderboekenweek leren:

Tik in op Youtube: Worden wat je wil ( zangles )

Kinderen voor Kinderen. Ook voor groep 3 is er een leuk liedje Tik in op Youtube: Weet je wat voor werk ik doe?

Goed zo, lieve kinderen, nu stop ik maar!

Op youtube kan je nog heel wat leuks vinden over de Kinderboekenweek,
die loopt van: 6 oktober tot en met zondag 17 oktober!

Dat was het, Gods zegen en veel succes! Veel liefs en tot de volgende keer!

Olivia ( voorleesjuf)