Nieuws uit onze gemeente

Werelderfgoedcertificaat

Leidschendam-Voorburg is officieel UNESCO Werelderfgoed. Minister Ingrid van Engelshoven reikte op 8 oktober het Werelderfgoedcertificaat voor de Neder-Germaanse Limes uit aan wethouder Astrid van Eekelen. Dwars door 12 gemeenten liep 2000 jaar geleden de noordelijke grens van het Romeinse Rijk: de Limes. In die tijd bouwden de Romeinen ook de stad Forum Hadriani en het Kanaal van Corbulo op grondgebied van Leidschendam-Voorburg.

Geef uw mening over afvalinzameling

De gemeente en Avalex doen er alles aan om het afval zo goed mogelijk in te zamelen. Om te kunnen blijven verbeteren, hebben we uw mening nodig. Wat gaat goed en wat kan beter? Doe mee aan het Avalex klantonderzoek en maak kans op twee bioscoopbonnen.

www.avalex.nl/nieuws/klantonderzoek-2021/

Pinnen aan de deur? Trap er niet in!

 ‘Pakketbezorger’ aan de deur die u vraagt nog even via pin de bezorgkosten af te rekenen? Het kan een oplichter zijn die uw pincode afkijkt en daarna met uw bankpas wegrent. Of uw bankpas omwisselt en een neppe pas teruggeeft. Pin alleen aan de deur als dat zo is afgesproken, bijvoorbeeld als u eten heeft besteld. Maak het oplichters niet te makkelijk, trap er niet in!

High tea tijdens de Dag van de Mantelzorger

Zorgt u voor iemand anders? Bijvoorbeeld voor (chronisch) zieke, gehandicapte of hulpbehoevende familieleden, vrienden of buren? Dan bent u van harte uitgenodigd voor een lekkere high tea op zaterdag 6 november, ter ere van de Dag van de Mantelzorg (10 november). Per tijdsblok geldt een maximaal aantal deelnemers, dus wees op tijd met aanmelden. Deelname is gratis. We hopen u te zien!

fd7.formdesk.com/lvintranet/aanmelden_hightea_mantelzorgdag

Doe mee met de tuinmetamorfosewedstrijd

Veel stenen in uw tuin en toe aan meer groen? Creëer uw eigen stukje groenbeleving en doe mee met de Tuinmetamorfosewedstrijd van Groei & Bloei. Meedoen kan tot 1 november. Gaat u de uitdaging aan?

www.lv.nl/doe-mee-met-de-tuinmetamorfosewedstrijd

Klimaatambasadeur gezocht

Maakt u het verschil in onze gemeente? Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is op zoek naar een klimaatburgemeester in Leidschendam-Voorburg tijdens de allereerste Nationale Klimaatweek van 28 oktober tot 5 november. Wilt u zich inzetten voor een beter klimaat en anderen hierin inspireren? Meld u dan voor 15 oktober aan.

www.iedereendoetwat.nl/nkw