Wat een weekend

Gisteren lekker even op de fiets weg geweest zoals vele mensen. Richting strand, bossen en duinen. Onder een redelijke blauwe hemel, na de dagen van regen en wind en thuis zitten ,de puzzels en kranten aan de kant gegooid.

Ander goed nieuws op deze zonnige dag is in de sport gebeurd. Rico Verhoeven heeft zich weer van zijn uitzonderlijke kracht laten zien. Een oogje dicht geknepen kreeg door zijn tegenstander Ben Saddik, maar wel de winst bij kan schrijven

Harrie Lavreysen, die 10 medailles op deze WK kan toevoegen in zijn prijzenkast als baan wielrenner.

De Shorttrackster Suzanne Schulting, die de 1000 meter op haar naam schreef. En vele andere sporten waar Nederland goed in was tijdens dit weekend.

Zoals Max Verstappen die ons op het puntje van de stoel liet zitten, van de opgebouwde spanning van de grote GP prijs formule 1 vanuit de Verenigde Staten. Er zullen nog vijf wedstrijden op de top gereden moeten worden voor de wereld titel binnen te halen is. Wij wensen Max veel energie uit zijn motor toe. Waar zo’n klein landje als Nederland, groot in is én ons op de kaart weet te zetten.

En niet te vergeten de marathon van Rotterdam, met prachtige beelden van- uit de lucht, de skyline in beeld gebracht. Een stad vol lopers en mensen die zich verbonden voelen met de sport.

Nederland blijft mij verbazen.

Wybo Suijten