Goedemorgen Petra, en alle andere redactieleden van de Stompwijkse Dorpsketting

Of ik bedoel eigenlijk goedemiddag, nee goedenavond, dat bedoel ik.

Wat leuk dat ik iets mag vertellen in de krant van Stompwijk. Jullie mogen weten van Sinterklaas dat ik het heel erg naar mijn zin heb in Stompwijk. Overdag ben ik meestal in een groot kasteel in Nederland, maar als ik in Stompwijk in het Sinterklaashuis ben, dat is meestal pas ‘s avonds laat als de meeste kinderen al lang op bed liggen, wat ik overigens wel jammer vind.

Als ik dan nog even iets in het Grote Boek heb geschreven, dan ga ik ook lekker slapen. Wat is het dan lekker stil in Stompwijk. Ik slaap dan echt heerlijk, in de wetenschap dat onze Paarden-Piet heel goed op Ozosnel past. Ozosnel slaapt samen met Paarden-Piet bij een hele aardige boer in Stompwijk.

Als ik ‘s morgens wakker word dan staat er een heerlijk ontbijtje voor mij klaar en daar staat dan “afzender Robert” op. Ik zou niet weten wie dat is, maar dat neem ik op de Coop toe. 

Daarna ga ik alweer vroeg op pad want er zijn nog veel meer kinderen in Nederland.  En dan kom ik uiteraard weer op het grote kasteel waar de Pieten druk in de weer zijn om alle cadeautjes in te pakken.

Vorige week was ik in De Bles, wat heeft Sinterklaas het daar leuk gehad met jullie! Allemaal lieve kinderen met  mama’s of papa’s, oma’s of opa’s,  en een hele goede organisatie die alles in goede banen leidde.

Er was zelfs ook nog een goochelaar die kon jongleren met mandarijnen. Hij leek verdacht veel op de eigenaar van De Bles. Sinterklaas denkt zelfs dat hij ook nog wel over het dak kan lopen, maar dat mag hij niet van mij! Dat mogen alleen de Pieten want die zijn daar voor opgeleid.

Wat Sinterklaas echt heel jammer vindt, is dat ik dit jaar weer niet naar de lagere school mag komen, omdat dat stoute virus nog in het land is. Maar wie weet….. zelfs mijn Beterweet-Piet weet het niet.

Sinterklaas zet zelf nooit zijn schoen, maar weten jullie wat Sinterklaas dit jaar heel leuk vond? Dat jullie allemaal een cadeautje voor Ozosnel of voor de Pieten of voor mij hebben meegenomen naar De Bles.

Allemaal heel mooi en heel leuk, wij nemen ze allemaal mee naar Spanje.

Heel veel lieve groetjes van

Sinterklaas, en natuurlijk ook van de Pieten!