Nieuwe fitplaatsen

voor jong en oud in Stompwijk en Leidschendam

In Stompwijk en Leidschendam zijn op woensdag 26 januari door wethouder sport Astrid van Eekelen nieuwe fitplaatsen geopend.

De speel- en sportplaatsen bieden inwoners van alle leeftijden de gelegenheid om te bewegen en elkaar te ontmoeten.

De Sport- en Speelplek aan de Pinksterbloem in Stompwijk biedt voor iedereen een sportieve beleving. Er is een speelplek voor kinderen, een sportplek voor volwassenen met diverse toestellen en een voetbalveld en voor de 55-plussers is er een beweegplein. Op het plein kan onder andere jeu de boules gespeeld worden en er zijn dam- en schaakborden. Een mooie sportieve ontmoetingsplek voor de inwoners van Stompwijk.

Sporten in een groene omgeving

De drie zones aan de Valkhof in Leidschendam vormen een diverse fitplaats. In de Bootcamp zone kan getraind worden in combinatie met toestellen en obstakels, de Sport zone geeft ruimte voor een potje voetbal of basketbal en in de Natuurlijk Spelen zone kunnen kinderen klauteren en zichzelf uitdagen in de groene omgeving van de fitplaats. Voor iedereen is er iets te beleven!

Fitplaats en ontmoetingsplek

Wethouder Van Eekelen: “Sport en bewegen heeft een positief effect op het welzijn en de gezondheid van iedereen. Zeker in tijden van een pandemie. Zowel voor kinderen als ouderen. Het is goed om te zien dat er nu een breed aanbod is gerealiseerd voor de inwoners van Stompwijk en de Valkhof in Leidschendam. Het is niet alleen een fitplaats maar ook een sociale ontmoetingsplek voor alle leeftijden in een groene omgeving, een mooie win-win!”

Kleinschalige opening

Door de huidige corona maatregelen hebben beide openingen in een kleinschalige setting plaatsgevonden waar partner Sport en Welzijn leuke activiteiten organiseerde voor de kinderen van basisschool Maerten van den Velde (Stompwijk) en groep 8 van basisschool De Trampoline (Leidschendam).