Berichten van de kerk

Donderdag Rozenkransgebed

Ook komende donderdag bidden we om 19.00 uur weer het Rozenkransgebed. We beginnen met het zingen van een mooi Marialied. U bent van harte welkom om mee te komen doen. Heeft u nog geen rozenkrans? Dan hebben wij een mooie Rozenkrans  uit Lourdes in de aanbieding.

Voorbereiding Vormsel, meld je nu aan!

De voorbereiding voor het sacrament van het H. Vormsel gaat weer van start. Jongeren vanaf groep 8 kunnen hier aan meedoen. Meld je aan bij Marianne Turk (marianneturk2016@gmail.com of tel. 06-30627336) en je krijgt alle informatie.

Gezocht foto’s en informatie

Het weekend van 2 en 3 juli  is het weekend van de sacramenten. Er wordt een fietstocht georganiseerd langs de verschillende kerken van onze parochie (dus door Zoeterwoude en Leiden heen). In elke kerk wordt iets tentoongesteld over één sacrament. Onze kerk wil iets laten zien over het sacrament van het huwelijk. We zijn op zoek naar trouwfoto’s voor deze tentoonstelling. Maar nu eens niet van het bruidspaar op het beroemde bruggetje, maar op het moment van het ‘sacrament’ zelf. Dus van het moment dat geloftes worden uitgesproken, ringen worden uitgewisseld of de priester het bruidspaar de zegen geeft. Heeft u zo’n foto? Als wij een kopie mogen maken zouden we dat heel leuk vinden. Laat het weten.

Van een familielid kreeg ik een vraag over pater J. Klemann, die tussen 1961 en 1965 in Stompwijk aan het werk is geweest. Het is voor mijn tijd, maar zijn er misschien iets ouderen die nog wel iets van hem kunnen vertellen? Hij heeft, vóór hij naar Stompwijk kwam, in de missie gewerkt. Hij is geboren in 1891, dus was een zestiger in de tijd dat hij in Stompwijk was.
Namens zijn familie dank als u in uw geheugen wilt duiken.