Geen besluit Tiny Houses

De gemeenteraad heeft geen besluit genomen over de mogelijke komst van 16 Tiny Houses op een akker in Stompwijk. Dat gebeurde op verzoek van coalitiepartijen VVD en CDA, plus oppositiepartij GBLV. Volgens hen is er eerst meer inzicht nodig over de consequenties van het plan. Het is een particulier initiatief. Eerder toonde de gehele gemeenteraad zich voorstander van het project. Verantwoordelijk wethouder Jan Willem Rouwendal wees echter op problemen. Zo ligt de akker in het buitengebied waar woningbouw nu niet is toegestaan.

Provincie en waterschap zouden bezwaar hebben tegen het plan. Door de ligging direct aan de N206 zijn er geluidproblemen. Voorts is de aanleg  van gas, water, elektra nodig alsmede riolering. De zestien Tiny Houses waren gedacht als maatregel tegen woningnood. Ze zouden 10 tot 15 jaar blijven staan. De bewoners zouden een sociale huur betalen.