Toernieuws TC Stompwijk

De traditionele Vaderdagclubrit gaat altijd naar de strandtent van de Fam.van Rijn aan de Langervelder slag, waar aldaar koffie wordt gedronken.Deze tent staat niet op het strand maar op het pad er naartoe en wordt op zondagochtend, weer of geen weer, altijd door wandelaars, recreatie en toerfietsers druk bezocht. Met zo’n 50 fietsers zijn we om 8:30 uur die richting op gereden. De A1 was vertegenwoordigd met 12 man. Omdat er steeds meer leden van deze groep buiten Stompwijk wonen was het aantal groter dan voorgaande jaren. Normaal doen er die middag een aantal mee aan de Ronde van Zoeterwoude.
De A2 reed in twee groepen van elk 14 personen en de B groep met 13 fietser/sters De route ging via Leidschendam Wassernaar, bij Meyendel de duinen in tot Langervelder slag. Het mooie strandweer was de oorzaak dat het terras geheel bezet was, dus ging er één groep bij de buurman koffie halen. De terugweg verliep ondanks de drukte op de wegen naar de ZuidHollandse stranden goed. Rond de klok van 12 uur zat iedereen weer thuis in de tuin en voor de vaders onder de fietsers begon het verwennen, want het was tenslotte Vaderdag,.
Deze week van de C groep geen nieuws. Hebben natuurlijk wel gefietst, maar geen verslag.
Volgende week gaan alle groepen naar de Meije. Start om 8.30 uur van de Oosvlietweg.
Volgende week gaat er een groep van 13 man/vrouw vanuit Kerkrade (Limburg) naar Morzine in Frankrijk. Van maandag t/m vrijdag over een afstand van ruim 850 kilometer. Binnenkort een verslag van deze nieuwe uitdaging. Allemaal veel succes.
Frans Oliehoek
Martijn van Es 2e en Rob de Jong 3e in de Ronde van Zoeterwoude
De burgerronde in Zoeterwoude is dit jaar gewonnen door Wouter Borst uit Zoeterwoude. Martijn van Es drukte als tweede zijn wiel over de finish, Toerclublid Martijn was daarmee zijn ’zwager’ Rob de Jong te slim af, die derde werd. Gesponsord door Bar Orion liet Rob een zeer sterke indruk achter, hij heeft een aantal keren geprobeerd weg te komen, maar werd telkens door het jachtende peloton ingerekend. In zijn jacht op goud was Martijn hem in de laatste meters de baas geworden en behaalde hij toch het podium door als derde te eindigen. De overige Stompwijkers kwamen in de finale iets te kort. Hun klasseringen zijn vermeld in het verslag, wat is aangeleverd door het wielercomité, elders in dit blad. De toerclub feliciteert Martijn en Rob met de tweede en derde plaats.
Volgend jaar beter! Frans Oliehoek