Koninginnedag 2005:

prachtige dag met vele hoogtepunten!
Bij Elmeco begon de dag met muzikale drukte door de showband KIDS en gaandeweg, sloten meer kinderen met ouders aan bij de optocht richting kerkplein. De heer Hilgersom had voor deze speciale dag ook een vlag uit de kerktoren gehangen. De Stompwijkers hadden goed gehoor gegeven aan onze oproep om de vlag uit te hangen en daarna naar het kerkplein te komen voor een heuse aubade. Het kerkplein liep aan alle kanten vol met kinderen en na het uitdelen van wat “spiekbriefjes” met de tekst van het Wilhelmus werd er door iedereen uit volle borst meegezongen. De twee agenten stonden tijdens dit lied in hun feestelijke kledij in het gelid. Dit was een prachtig gezicht, waar wij als SOS erg van hebben genoten. Wij danken het docententeam van de Maerten van de Velde school voor het instuderen van dit lied met de kinderen. Het heisen van de vlag door wethouder Beimers als voorzitter van Dorpsraad maakte deze aubade tot een officiële opening van de Koninginnedag activiteiten in Stompwijk. Onze complimenten aan alle ouders en kinderen die hun uiterste best hadden gedaan om er wat moois van te maken.
Nadat de Showbandkids nog een laatste optreden verzorgden op het sportpark, begonnen 118 kinderen aan het levende Ganzenbord spel. Er werd driftig gedobbeld en opdrachten werden uitgevoerd. Ook zaten er regelmatig kinderen in de waterput en moesten wachten tot zij werden afgelost. Tot winnaars werden uitgeroepen: Leeftijdscategorie 2 t/m 5 jr: Iris van Mullum, Nynke van Rijn, Robin vd Weijden, Sam Sweere, Mitch v Bentum, Ramon van Santen. Leeftijdscategorie 6 t/m 8 jr: Lisa v Vliet, Robin de Haas, Sascha van Rijn, Dennis Manders, Richard Luk, Freek v wissen. Leeftijdscategorie 9 t/m 12 jaar: Iris Sweere, Tamara Loof, Tessa Gootjes, Jordy van Rijn, Geordie Bregman, Pim vd Arend. De prijzen van het Ganzenbord die nog niet opgehaald zijn, kunnen op 5 mei bij de SOS leiding worden opgehaald.

In de middag was de zon ondertussen flink gaan schijnen. De teams Gaanders, Jazz like that (zusters), Rocking People I en II, de Fanfare en de vriendenclub Dotkommetjes streden op diverse onderdelen van het zeskamp om de eer. Met de onderdelen Aanlopen, kratten en ski race, bal rollen raakten de team steeds meer op elkaar ingespeeld. De joker werd daarom pas bij de laatste onderdelen ingezet. De Gaanders (“zitters” volgens Ruud Disseldorp) gingen voor de volle kratten en niet de lege. Daarom werd de joker ingezet op het laatste onderdeel waar ook Prins Cees een nat pak haalde. Jazz like that was zeer geoefend met de brancard race; deze hadden ze dan ook letterlijk als joker ingezet. Rocking People Wit eindigde als derde, Jazz like that als tweede en Rocking People blauw werd als winnaar uitgeroepen van dit zeskamp spektakel. Wij danken alle teams voor hun enthousiasme en hopen dat dit weer uit kan groeien tot een waar evenement in de komende jaren.
Het playback festival volgde rond de klok van vier uur en kende dit jaar zo’n 15 deelnemers met twee acts door volwassenen. Zowel het Smurfenlied als het Heksenlied werd door iedereen zeer gewaardeerd. Het niveau van de deelnemers was bijzonder hoog en je kon goed zien dat zij allen veel tijd hadden gestoken in de danspasjes, het meezingen van de teksten en de mooie outfits. De winnaars waren dit jaar: 1e prijs Nalin, Lani, Tamara en Daphne, 2e prijs: Amber en Joyce, 3e prijs: Stephanie, Joysie en Anouschka. Het publiek was het eens met de jury en gaf de Publieksprijs van 2005 aan Nalin, Lani, Tamara en Daphne. Wij danken alle kinderen en ouders die ervoor hebben gezorgd dat de kleedkamers na het festival er weer keurig uitzagen.
Deze dag is een groot succes geworden dankzij de hulp van vele vrijwilligers, wij bedanken hierbij wethouder Beimers en zijn vrouw, de heer Hilgersom, alle mensen die geholpen hebben bij het Ganzenbordspel, Politie Haaglanden, Gemeente Leidschendam Voorburg, jury Petra en Margreet, het kantinepersoneel van Stompwijk’92.
We hopen dat iedereen genoten heeft van deze dag, en zien u graag weer op 5 mei!