Steunpunt mantelzorg

THEMABIJEENKOMST VOOR MANTELZORGERS
Palliatieve zorg: zorg in de laatste levensfase. ‘We kunnen niets meer voor u doen.’ Een bekende uitspraak voor wie te horen krijgt dat er een ongeneeslijke ziekte is geconsta
teerd en genezing niet meer te verwachten is. Juist in deze periode is er behoefte aan zorg en hulp. Niet alleen voor de zieke, zelf maar óók voor de partner en familieleden, die de dagelijkse zorg op zich nemen, de mantelzorgers. Er is nog veel onbekendheid over deze speciale vorm van zorg en hulp, die palliatieve zorg wordt genoemd. Daarom organiseert het Steunpunt Mantelzorg Leidschendam Voorburg een bijeenkomst over dit onderwerp.
Palliatieve zorg: zorg in de laatste levensfase
Het doel van deze themabijeenkomst is om mantelzorgers te informeren over de zorg en hulp die in deze levensfase mogelijk is, zodat zij een bewuste keuze kunnen maken: welke zorg past het beste bij onze situatie en wensen?
Eigen keuze: thuis of ergens anders
Sommige mensen willen het liefst thuisblijven. Dat kan heel goed. Er is veel deskundige hulp beschikbaar en allerlei hulpmiddelen kunnen thuis worden ingezet. Voor mensen die niet thuis willen of kunnen blijven, zijn er mogelijk heden om naar een bijna thuis huis, hospice of naar een speciaal hiervoor ingerichte afdeling van verpleeg of verzorgingshuizen te gaan. Persoonlijke aandacht en zorg worden dan geboden in een eigen kamer waar de familie te allen tijde aanwezig kan zijn. Er zijn diverse organisaties die u kunnen helpen bij het kiezen en verkrijgen van de hulp die bij uw persoonlijke situatie past. Op deze bijeenkomst hoort u daar alles over en kunt u vragen stellen aan diverse gastsprekers. Datum: woensdag 14 september van 13.30 tot 15.30 uur in de Emille zaal van Florence, locatie verzorgingscentrum De Mantel, Klaverweide 54 Voorburg. Deelname is gratis. Wél verzoeken wij u, vooraf even te laten weten dat u wilt komen. Dit kan per telefoon 070 4442421 of per e mail: mantelzorglv@tiscali.nl.