Veiligheid Provinciale weg N206

Vanuit de Dorpsraad hebben wij verschillende keren zowel bij de Provincie als de gemeente aandacht gevraagd voor de veiligheid van de fietsers op het fietspad langs de Provinciale weg Zoetermeer – Leiden. Met name het ontbreken van een vangrail en verlichting voor de fietsers levert volgens ons gevaarlijke situaties op. Recent hebben wij van de gemeente vernomen dat de provincie voornemens is de N206 te renoveren. Wellicht al in 2006. Daarbij zal ook aandacht worden besteed aan de verlichting van de weg. Verder wordt ter bescherming van de fietsers een nieuwe geleiderail(vangrail)aangebracht. Wat ons betreft kan dit niet snel genoeg worden aangepakt!
Speelruimteplan
In het door de gemeente gepresenteerde speelruimteplan is aangegeven dat er in Stompwijk een tekort is aan speelmogelijkheden voor jongeren vanaf 8 jaar. Enige tijd geleden is er door een groep jongeren bij de Dorpsraad een verzoek ingediend voor het plaatsen van een skatebaan en een veld om te basketballen. Wij willen daar graag werk van maken bij de gemeente, maar realiseren ons dat het lastig is om een geschikte locatie te vinden die geen overlast oplevert voor de dichtbijgelegen bebouwing. Mocht U suggesties hebben voor een geschikte locatie, dan vernemen wij dit graag van u (per email: Boheemen@peter yvonne.demon.nl of telefonisch bij Yvonne 071 5803756. Ook andere suggesties betreffende het speelruimteplan zijn welkom.
Wijkbeheer
Naar aanleiding van de onlangs gehouden wijkwandeling zijn enkele zaken door de gemeente aangepakt:
· De verlichting op de Meerlaan is weer optimaal (van de 15 lantaarnpalen waren er 6 stuk)
. Meldingen over lantaarnpalen kunt U rechtstreeks doorgeven aan het Meldpunt Openbare Ruimte (070 3009000). Vergeet U daarbij niet het lantaarnpaal nr.te vermelden.
· De sloot langs het achterpad zal met de slootwerkzaamheden half november worden meegenomen
· Zig zag hekjes zijn geplaatst op het pad langs het elektriciteitshuisje nabij de familie Havik op de Meerlaan.
· De ingang van het sportcomplex is opnieuw gestraat.
· De dorpshuistuin zal op korte termijn grondig worden gesnoeid, zodat het beeld van de overvliegende vogels weer zichtbaar wordt.
· Het hazepad zal binnenkort worden geveegd en in de toekomst frequenter worden geveegd. Het snoeien van het groen zal helaas pas in het voorjaar worden meegenomen.

Namens de Dorpsraad
Yvonne van Boheemen en Koos van Wissen