25e editie van wielerdag Zoeterwoude

ZOETERWOUDE. Vrijwel alle voorbereidingen zijn getroffen. Het wielercomité zet de komende dagen de laatste puntjes op de i en dan moet het op zondag 18 juni gebeuren. De 25e editie van de Wielerdag Zoeterwoude krijgt uiteraard extra aandacht. Niet op een overdreven manier maar, zo denkt het wielercomité, op gepaste wijze.

Het was niet mogelijk geweest 25 jaar op rij een wielerdag te organiseren zonder de inbreng van sponsors, ook bedrijven uit Stompwijk steunen de Zoeterwoudse wielerdag. Hulde en dank daarvoor. Daarom stappen op 18 juni de sponsors op de fiets voor een rit over drie ronden speciaal voor sponsors en prominenten. Dat het daarbij draait om de presentatie en niet om de snelheid zal duidelijk zijn. Voorts is er voor de Zoeterwoudse jeugd een kleurwedstrijd waarbij de te kleuren platen uiteraard met de wielersport te maken hebben. Het comité prijst zich gelukkig dat de Zoeterwoudse Suzanne de Goede (in 2002 wereldkampioene bij de junior dames en in 2003 op 19jarige leeftijd al Nederlands kampioene bij de seniordames en inmiddels al 10 nationale wielertitels op zak) deel uit maakt van de jury.
Omdat in Zoeterwoude wielersport en gezelligheid samen gaan, is er voor de plaatselijke renners volop gelegenheid zich in de schijnwerpers te fietsen. Al een groot aantal jaren zijn Stompwijkers (en sinds kort ook ex inwoners van Stomp wijk) van harte welkom bij de Burgerronde. Was vorig jaar de burgerronde halverwege het programma, nu is er weer gekozen voor de finale, met andere woorden de burgers sluiten de wielerdag af. Hopelijk bent u er getuige van.
De inschrijving voor de burgerronde (renners met een KNWU licentie zijn uitgesloten van deelname) is al geopend. Het inschrijfgeld is 5 euro tot en met 10 juni. Na die datum is de inleg € 7,50, direct te voldoen bij aanmelding. Inschrijven voor de burgerronde kan uitsluitend bij De Grim Sport aan de Dorpsstraat 5. Mensen die lid zijn van het genootschap “Wielervriend van de Ronde van Zoeterwoude” kunnen gratis deelnemen.

Programma 18 juni
11.30 Nieuwelingen (40 km)
13.00 Grutronde groep 7 8
13.15 Grutronde groep 5 6
13.30 Grutronde groep 3 4
13.45 Grutronde groep 1 2

14.05 Optreden drumfanfare VIOS
14.20 Prominenten en sponsors
15.00 Amateurs 60 km
16.45 Burgerronde 40 km
18.15 Einde wielerdag