Brandweer en politie organiseren 112-dag

Brandweer en politie organiseren 112 dag

Op woensdag 6 september organiseren de brandweer en politie van Leidschendam Voorburg gezamenlijk weer de 112 dag. De festiviteiten zullen plaatsvinden op het evenemententerrein aan de Prins Bernhardlaan tussen Forumsport en het Noteboompark in Voorburg. Tijdens de “open dag”, die één keer in de twee jaar wordt georganiseerd, zijn belangstellenden tussen 13.00 uur en 17.00 uur van harte welkom om van dicht bij te zien wat brandweer en politie dagelijks doen om de gemeente veilig te houden.

Brandweer
Tijdens de 112 dag zijn er verschillende voertuigen van zowel brandweer als politie te zien. Nieuwe maar ook echte oldtimers. Zo zal er een ouderwetse stoombrandweerspuit te bezichtigen zijn en is er een Amerikaanse brandweerauto. Met een aantal voertuigen wordt rondritjes georganiseerd voor jong en oud. Ook is het mogelijk om een brandweerhoogwerker van dichtbij te zien en zijn er blushuisjes waarbij bezoekers met brandslangen zelf hun bluskwaliteit kunnen beoordelen. Verder is er materieel voor speciale hulpverlening en een brandweereenheid die gebruikt wordt voor het bestrijden van incidenten waarbij gevaarlijke stoffen zijn betrokken. En staat er een tent op het terrein waarin de brandweer demonstreert wat rook doet in geval van brand.

Politie
Ook de politie laat bezoekers van de 112 dag Leidschendam Voorburg een kijkje nemen achter de schermen door een aantal demonstraties te organiseren. Voor deze open dag is speciaal de hondenbrigade uitgenodigd om te laten zien hoe honden ingezet worden bij het politiewerk. Verder zullen waarschijnlijk de zogenaamde “bikers” aanwezig zijn. Deze fietsende politiemensen laten zien dat je op een fiets ook heel goed je werkt als politieagent kunt doen. Naast allerlei rondritjes en demonstraties kunnen mensen zich ook uitgebreid laten voorlichten. Op het terrein staan stands waar voorlichting wordt gegeven over brandpreventie en een ´winkel´ met brandweermateriaal.

Andere hulpdiensten
Naast politie en brandweer zijn ook andere hulpdiensten aanwezig. Zo is de ambulancedienst aanwezig om te vertellen wat hun werk is in het geval van een calamiteit. Ook de reddingsbrigade Vlietland en het Rode Kruis zijn present en kan men een kijkje nemen in een echte dierenambulance. In verband met de beperkte parkeergelegenheid wordt publiek verzocht zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, lopend of op de fiets te komen.