Dames I tegen Ventura

Zaterdagavond, 10 december 2005, 19.00 uur stond de wedstrijd Ventura 2 op het menu. Aangezien we van de 7 gespeelde wedstrijden er nog maar eentje gewonnen hadden, zou winst bijzonder leuk zijn, om eventuele degradatie te voorkomen. Ventura de handbalploeg uit Schiedam hebben de meiden eerder ontmoet in de door hen jaarlijks georganiseerde toernooien. Alleen stonden nu echt de senioren voor hun neus en niet de bekende A speelsters.
Naomie nam vanavond het doel voor haar rekening. Voor het in kunnen vallen van Mandy Bartels moet eerst nog een administratieve handeling plaatsvinden, omdat zij als recreantenkeepster niet zo maar mag invallen bij een niet recreanten wedstrijd. Dat kost boetes en een verliezende partij. Nu hadden we die wedstrijd tegen Atomium toch al verloren met 14*10. De uitslag bij de bond staat reglementair veloren met 10*0 en klinkt toch een stuk minder.
Ventura had zelfs nog geen een wedstrijd gewonnen en wilde om die reden natuurlijk ook hun beste beentjes voorzetten. Binnen een paar minuten stonden onze meiden al met 3*0 voor, dat begon lekker. Toen namen de meiden van Ventura wat meer initiatief en liepen in naar een 4*3 stand. Weg voorsprong! Gelukkig kwam Stompwijk weer terug en wist Kim met een directe vrije worp een prachtig doelpunt te maken, met een stand van 12*6 gingen we opgelucht de rust in. De tweede helft ging beduidend minder. Wat is er in de rust gebeurd dat de voorsprong opnieuw uit handen gegeven dreigde te worden? Marieke krijgt manverdediging en wordt vastgezet. Prachtige onderschepte bal door Ange en via een een tweetje tussen haar en Marieke kan er weer gescoord worden. Twee benutte pingels en een vlijmscherp doelpunt van Noëlle maakt ergens een tussenstand van 17*12. Met 5 punten verschil zit je nog vrij relaxt op die eikenhouten bank. Maar ……. dan wordt het 17* 13, 17*14, 17*15 en sluipt Ventura steeds dichter bij. Nog 3.40 minuten te spelen met een stand van 18*16. Noëlle haalt opnieuw druk van de ketel door 19*16 te maken en uiteindelijk wordt de wedstrijd afgesloten met een stand van 19*18! Pffffffffff.
Met dank aan de tegenpartij, de scheidsrechter, Nico de Heij en het publiek, 1,2,3, …. bier!!!!!Zondag staat de wedstrijd tegen Westlandia in de Pijl in Naaldwijk om 13.30 uur op het programma. U bent van harte welkom. Petra
Tussenstanden zie PDF bestand