Dorpshuis Oudejaarsnacht

Naar aanleiding van de ongeregeldheden in de nacht van oud en nieuw voor de kerk en het Dorpshuis willen wij u graag het volgende laten weten.

De Stichting Asafoetida, die al vele jaren de vergunning voor de openstelling van het Dorpshuis regelt, heeft dit jaar geweigerd de vergunning te accepteren, onder meer omdat naar de mening van Asafoetida de sluitingstijd te vroeg viel. Overigens gold die sluitingstijd in de nacht van oud en nieuw voor alle horeca gelegenheden in de gemeente Leidschendam Voorburg.

Met het oog op het voorkomen van ongeregeldheden – waarvan toen al sprake was – hebben Ruud en José van Café De Gouden Leeuw (met instemming van gemeente en politie) gevraagd om het Dorpshuis te mogen benutten voor het oudejaarsfeest. Daar hebben wij uiteraard mee ingestemd en een overeenkomst gesloten. Omdat de druk van bedreiging met geweld en vernieling te veel werd voor Ruud en José is vier dagen voor het oudejaarsfeest op hun verzoek de overeenkomst vervallen.

Het is spijtig te moeten constateren dat de uitgelokte ongeregeldheden zoveel negatieve publiciteit in de pers en op tv hebben opgeleverd voor Stompwijk en voor het Dorpshuis en dat enkele omwonenden en passanten rake klappen met de gummiknuppel hebben opgelopen.

Namens het bestuur van de Stichting Dorpshuis Stompwijk,
Jan Kenemans, voorzitter