een stralende negende Poldercross

Ondanks een natte start, een stralende negende Poldercross!

Afgelopen vrijdag was het weer zover, de negende Poldercross van Stompwijk ging van start.
Echt veelbelovend begon de dag van de Poldercross niet: de regen kwam
‘s ochtends met bakken uit de hemel en het onweerde ook nog eens flink. Toch hield het rond een uur of tien op met regenen en brak zowaar het zonnetje door! Om 19:00 uur klonk het startschot voor de junioren, gegeven door Regina de Winter, en het spektakel kon beginnen. Het commentaar werd dit jaar verzorgd door Frans en Jan Luiten, die er alles aan deden om het publiek op de hoogte te houden, interviews met de deelnemers afnamen en zo een gezellige sfeer creëerden rondom de finish.
De junioren begonnen aan het parcours en werden daarbij begeleid door Fanfare Juliana, die de gehele Poldercross van een vrolijk deuntje voorzag. Er werd onderweg flink gestreden om de ereplaatsen en uiteindelijk won Leander van de Geest uit Warmond de eerste plaats met overmacht bij de jongens. Leander nam direct een voorsprong en stond deze niet meer af. Bauke Wiersma en Ruben Luyken streden een spannende strijd om de 2e en 3e plaats.
Ilse Hogevorst uit Zoeterwoude haalde als eerste meisje de finish. Zij liep een zeer snelle race en haalde de winnares van vorig jaar, Rosanne de Boer, die op kop liep zeer knap in. Zoey van de Bosch wist als eerste Stompwijkse een knappe derde plek te behalen.

Junioren jongens:
1 Leander van de Geest Warmond
2 Bauke Wiersma Waddinxveen
3 Ruben Luyken Den Haag

Junioren meisjes
1 Ilse Hogervorst Zoeterwoude
2 Rosanne de Boer Zoeterwoude
3 Zoey van den Bosch Stompwijk

Bij de heren ontstond er eveneens een flinke strijd. Barry Sonius ging als eerste de sloot in, maar een paar sloten verder was het Cor Brandwijk uit Leiden die de koppositie opeiste. Samen met Maurits van de Heijden liep hij zij aan zij tot aan de laatste sloot en was het Cor Brandwijk die hier als snelste doorheen ging en hij stond zijn koppositie niet meer af. Op een kleine achterstand volgde als tweede Maurits van de Heijden uit Delft. Als derde haalde vervolgens de eerste Stompwijker de finish: Barry Sonius. Barry werd in de Poldercross van 2004 nog 19e, vorig jaar 4e en dit jaar 3e. Dat kan alleen maar een hoop goeds voor volgend jaar betekenen. Bij de vrouwen wist uiteindelijk Janneke Hopman uit Rijswijk als eerste de finish te halen. Sonja van Noort uit Voorhout, vorig jaar geëindigd op een derde plek, eindigde dit jaar als tweede en Jia lian Yia uit Rijswijk werd derde.

Senioren mannen:
1 Cor Brandwijk Leiden
2 Maurits van de Heijden Delft
3 Barry Sonius Stompwijk

Senioren vrouwen:
1 Janneke Hopman Rijswijk
2 Sonja van Noort Voorhout
3 Jia Lian Yia Rijswijk
Uitslagen en foto’s kunt u bekijken op de website van ijsclub Nut en Vermaak: www.ijsclubstompwijk.nl en op www.sportprent.nl

Tijdens de Poldercross gebeurt er altijd wel iets bijzonders, zo ook dit jaar. Zo hielpen een paar deelnemers een schaap van Jan van Nierop weer op het droge en dacht witte Moos even een stok recht te zetten voor al het publiek bij de eerste sloot. Helaas was de plek waar hij gedacht had de stok te plaatsten iets dieper en rolde zo pardoes de sloot in. De succesvolle avond, dit jaar in een iets andere opzet in samenwerking met Stompwijk ’92, werd gezellig afgesloten met dank aan Erwin van Es.

Uiteraard willen wij via deze weg onze vrijwilligers hartelijk bedanken. Degene die vrijdag hebben geholpen met opbouwen, tijdens de cross een post hebben bemand en degene die zaterdag geholpen hebben met opruimen: bedankt!! Zonder jullie zou de Poldercross niet mogelijk zijn. Tevens willen wij via deze weg de brandweer van Leidschendam Voorburg bedanken voor het afspuiten van de deelnemers bij de finish. Onze dank gaat ook uit naar de vrijwilligers van de EHBO.

Tevens konden wij dit jaar gebruikmaken van de landen van de families de Jong, Ripken, de Winter, Spruijt en Van de Voort en konden wij beschikken over de accommodatie van Stompwijk ’92.

De Poldercross 2006, ter ondersteuning van de jeugd van ijsclub Nut en Vermaak, werd mede mogelijk gemaakt door:

Loomans Service en Systeembeheer
Loonbedrijf Kees Verhagen
Massage praktijk Loes de Haas
Hoveniers bedrijf F.A.G. van Rijn
Daisy Flowers Piet Knijnenburg
Bouwbedrijf v.d. Haar
Aannemersbedrijf Schouten
Bezine en Rijwielhandel A. Hooymans
Arie van Leeuwen rietvrij maken van oversteek plaatsen.
COOP supermarkt Jos de Graaf
Bloemkwekerij Sjaak Hoogweg
Jan Borst Handel in Grond
Rietdekkersbedrijf Joost Juffermans
Arie Fokker Loonbedrijf
Boerderij Het Geertje
Belt sound light vision
Lexmond Trading voor het beschikbaar stellen van het parkeerterrein.
Stompwijk’92

Graag tot volgend jaar!
De Poldercross Commissie,

Wim de Groot, Peter Hilgersom, Arno Turkenburg, Leo de Haas, Winfried van Beek, Joke Juffermans en Laura Hilgersom.