GROENLINKS

GROENLINKS DIENT MOTIES IN:
NS DIENSTREGELING VOORBURG EN MEER HUMAAN OMGAAN MET ASIELZOEKERS
Tijdens de raadsvergadering heeft GroenLinks twee moties ingediend en de Raadsleden verzocht deze te ondersteunen.
In de eerste motie vraagt GroenLinks een oproep te doen aan regering en parlement om een specifieke regeling te treffen en meer aandacht te besteden aan de humane aspecten voor alle asielzoekers die onder de oude Vreemdelingenwet, dus voor 1 april 2001, hun (eerste) asielverzoek hebben ingediend en zich thans nog in Nederland bevinden. Het betreft een groep asielzoekers die al vele jaren in Nederland verblijft en waarbij velen al geheel geïntegreerd zijn. Onder hen bevinden zich veel kinderen die in Nederland geboren en getogen zijn.
Meer maatwerk is noodzakelijk om voor deze groep mensen, die nu vaak in de illegaliteit verblijft, een specifieke en humane regeling te treffen.

De tweede motie heeft betrekking op de nieuwe dienstregeling van de NS in 2007. Treinreizigers vanuit onze gemeente en vanuit omliggende gemeenten als Rijswijk, Pijnacker Nootdorp en Den Haag die naar Utrecht reizen zullen daar de nadelen van ondervinden want een enkele reis gaat een kwartier langer duren. Enkele duizenden reizigers zullen dus een half uur langer onderweg zijn en bovendien voor dit aanzienlijk slechtere product de dezelfde prijs moeten betalen.
GroenLinks verzoekt de raad en het College van Burgemeester en Wethouders hun invloed aan te wenden om deze maatregel terug te draaien zo mogelijk in 2007 en anders toch zeker in 2008 en een brief aan minister Peijs van het ministerie van Verkeer en Waterstaat te schrijven.