HEEL VEEL SCHAAK EN DAMNIEUWS

DAMMEN OP DE SCHAAKCLUB
Ja, U leest het goed, dammen op de schaakclub. Om het oudjaar ludiek uit te luiden organiseert de schaakclub een echt damtoernooi. Dit toernooi zal gespeeld worden op:

DINSDAG 27 DECEMBER
DORPSHUIS
ZAAL OPEN: 20.00 UUR, AANVANG: 20.15 UUR
Het toernooi staat open voor iedere inwoner van Stompwijk en de winnaar mag zich de allereerste officiële damkampioen van Stompwijk noemen. Een zeer grote eer, mogen we wel zeggen. Gelieve voor maandag 26 december opgeven bij John van Santen, tel: 023 5577801.

MICHIEL MOES KLOPT AAN DE DEUR
Nee, niet de Sint, maar Michiel Moes klopte eind november hard aan de deur van de middenmoot van de schaakcompetitie. Vrij gemakkelijk vergaarde hij al de nodige punten tegen tegenstanders uit de onderste regionen. Maar nu begint hij dat dus ook te doen tegen taaiere tegenstanders. Zo moest nu ook ondergetekende zijn meerdere erkennen in Michiel. Dat daar een blunder eerste klas aan vooraf ging, doet niets af aan de manier waarop Michiel het voordeel wist uit te buiten. Eigenlijk was de partij al na 9 zetten afgelopen, na loper en pion verlies. Wat volgde, was een uiterst gedegen voortzetting waar geen speld tussen te krijgen was. Hiermee bewerkstelligde hij definitieve aansluiting met de subtop.

SNELSCHAAK
RENÉ VAN LEEUWEN PROLONGEERT TITEL
Afgelopen dinsdag is het snelschaakkampioenschap gespeeld. Volgens hetzelfde systeem als de gewone competitie werden de partijen ingedeeld en de punten
telling berekend. Opvallend genoeg had Richard van Offeren een complete “off day”. Maar liefst 4 partijen (van de 9) moest hij gewonnen geven, waaronder tegen de reeds gememoreerde Michiel. Er lagen dus kansen voor de overigen om de felbegeerde snelschaakbeker te veroveren. Maar dan is er altijd nog René van Leeuwen. Eigenlijk is hij al jaren de snelschaakgrootmeester van de club. Met 8 uit 9 werd hij de meer dan terechte winnaar. Alleen Jesper Knijnenburg wist van hem te winnen. Jesper liet echter te veel punten liggen om een serieuze bedreiging voor René te vormen.
De eindstand is te vinden in ons PDF bestand
EXTERN VERLIES KOMT HARD AAN
Intussen heeft het externe team de 2e wedstrijd gespeeld. Tegenstander, Op Eigen Wieken 2, nodigde ons uit op een vrijdagavond, een wel heel vreemde avond voor een schaakavond. Helaas waren verscheidene spelers verhinderd, zodat we slechts met 5 (ipv 6) man konden aantreden. Dan sta je dus al gewoon 1 0 achter! Opmerkelijk was de tegenstander op het 2e bord van OEW2. Dit was immers niemand minder dan oud Stompwijker en ex Toren lid, Harry van Vliet. Zijn schaakcapaciteiten zijn met rasse schreden vooruit gegaan, want hij gaf onze René van Leeuwen geen schijn van kans, terwijl René juist altijd garant staat voor een winstpunt. Met nog 1 partij te spelen was de stand in evenwicht en moest de partij van Jesper Knijnenburg de beslissing brengen. Hij ruilde noodgedwongen zijn Dame in voor twee torens. Helaas bleek dit toch uitstel van executie te zijn. Een miniem verlies was dus ons deel. In januari zal het team zich moeten revancheren voor deze jammerlijke nederlaag.

John van Santen