Helius tegen Stompwijk

Zondagmiddag naar Hellevoetsluis om tegen Helius te spelen. De thuiswedstrijd gewonnen maar voor de wedstrijd van vandaag zegt dat vanzelfsprekend niets. Met Naomie in het doel beginnen wij goed aan de wedstrijd en komen 2*0 voor door Marieke en Angelique. De tegenstander hervond zich echter spoedig en via snelle breaks werd de stand gelijk getrokken. Een enkele keer gaven wij de doelpunten makkelijk cadeau en zo kwamen we op achterstand. Simone deed nog iets terug na een prachtige schijn en passeerbeweging evenals Noëlle. Dankzij stug volhouden van een deel van ons team liep het verschil niet verder op dan tot 15*10 bij de rust. Noamie had echter meer en meer last van haar knie gekregen in de eerste helft en werd vervangen door Shirley.
Shirley verrichtte een aantal mooie reddingen in de tweede helft, stopte een pingel en een break, en was zelfs beter op dreef dan tegen Verburch. Marry scoorde direct uit een vrije worp, Noëlle gooide er een in vanaf de hoek en Marieke was zoals de gehele wedstrijd uitmuntend op dreef. Ze scoorde vanaf elke positie en kwam tot 10 doelpunten. De tweede helft ging gelijk op en de scheidsrechter floot af met een 27*21 stand in ons nadeel.
Rest nog te vermelden dat de scheidsrechter van vandaag het kort voor de wedstrijd liet afweten, waarna Helius een eigen leidsman van de tribune plukte. De man had er veel en veel beter aan gedaan daar te blijven zitten, veel positiefs droeg hij niet bij aan deze wedstrijd. In de zaalcompetitie staan wij bijna onderaan maar verwachten wij nog punten te pakken gezien het spel van de laatste wedstrijden. Jan Moes