Inhoud:

Hier ligt ie dan weer, een koninklijke kerst ketting. Afgelopen zaterdagavond zijn drie redactieleden geridderd in de orde van Oranje Nassau. Dat heeft voor een afwijkende kleur van de voorpagina gezorgd, maar dat hadden we er graag voor over.
Er is weer hard aan gewerkt en elk jaar lijkt het meer en meer te worden en elk jaar vergissen we ons weer danig in de tijd die het maken hiervan in beslag neemt. We beginnen aan het begin van de week rustig en de druk wordt steeds verder opgevoerd. Het gevolg hiervan is dat we vandaag rond de klok van tien zijn gestart en ruim hierna in de avond zullen gaan finishen. Met vandaag twee stroomstoringen, waar computers helemaal niet tegen kunnen en wij hierdoor ook direct van slag zijn. We zijn vanochtend getroost met lekker gebak bij de koffie en vanavond hebben we ons zelf verwend met een Chinese maaltijd om tussen de bedrijven door toch af en toe wat afstand te nemen. Dan kunnen de vierkante oogjes weer ronde vormen aannemen. Goed wat brengt deze Dorpsketting. Traditiegetrouw starten we met de parochieberichten. Pastoor van der Plas, pater van der Salm en pastor Peters gaan u voor en worden ondersteund door of het kinderkoor, of het eigentijdse koor of het parochiekoor. Voor elk wat wils. Let op die prachtige versierde kerk, hier is met 16 man en vrouw hard aan gewerkt. Er wordt tevens al aandacht gevraagd voor de viering van oud en nieuw. De schaakclub houdt een heus damtoernooi. Het heeft hare majesteit behaagd, een reactie van de kant van het bestuur. Nut en Vermaak houdt ons op de hoogte van de ontwikkelingen op het ijs. Opnieuw aandacht voor de drie lintjesdragers. Geloof rond de keukentafel in de pastorie. Felicitaties van de kant van de gemeente. Maerten van den Velde tekent voor een goed doel. Heeft u al kerstkaarten gekocht? Een mooie tekst van een lied van Boudewijn de Groot over zijn geloof in zijn partner, een prachtig nummer dat eindelijk de Bohemian Rapsody van Queen van zijn voetstuk heeft gestoten. Afgezien hiervan, het past prima in ons nummer. Onze gelegenheidsreporter Nel de Jong heeft geïnformeerd bij de Gaanders welke waarde er daar aan het geloof gehecht wordt. Een bijdrage van Gera die stemt tot nadenken. De Blesruiters kijken terug en vooruit. Nieuws van de bibliotheek, let op de gewijzigde openingstijden en de leuke cursus, waar ik nog te jong voor ben! Stompwijk’92 houdt duidelijk een winterstop, weinig wedstrijden, er wordt alleen in de zaal gevoetbald en natuurlijk aanstaande vrijdag in de kantine gekaart.
Even uw aandacht voor het monnikenwerk dat Roosmarijn Janson voor ons verricht heeft bij de kerstwens van ons bestuur en de niet en vouwploeg. Onze dames Luk en Marja worden door engelen gedragen en bij de heren van het bestuur heeft de kerstman hen verrast. En dan waren we het nog bijna vergeten te plaatsen ook, ik zou niet durven. Roos, heel veel dank voor jouw bijdrage en wijze lessen.
Een gezellige bijdrage aangeleverd door Wim Suyten, een terugblik naar vroeger en te gebruiken bij de eerder genoemde cursus van de bibliotheek. The Limit bereidt zich voor op de kerstdagen en zijn met Oud en Nieuw denk ik wel weer om een uur of een geopend.
Nieuws over vader en zoon Oliehoek, u moet dus of 2e kerstdagavond kijken of de videorecorder laten lopen om een kijken naar het promotiefilmpje van de t.v. bewerking van Shouf, shouf. Een coproductie van Frans en Tim. Stichting Amigos gelooft in haar werk, een verslag van moeder en dochter de Jong. Ook een soort coproductie maar dan vanuit Brazilië waar Lia de Jong op bezoek is bij dochter Linda en veel indrukken opdoet. Ze schrijft dat haar verhaal wordt vervolgd. Wij wachten af. Ook Solidaridad vraagt aandacht voor Brazilië. Geloof, hoop en liefde tijdens het kerstdiner bij Vrouw Actief. De Landinrichtingscommissie vergadert aanstaande donderdag, gevolgd door diverse kerstwensen. Het algemeen jaaroverzicht is samengesteld door Jacintha. Uw aandacht voor de Meerhorstloop, ren lekker mee. Een extra lange activiteitenkalender tot de eerste dag van de kermis.Het speciale sportjaaroverzicht met hoogtepunten in de schaats, handbal en paardensport, maar ook de overige sporten worden aangehaald. God, liefde en vriendschap in de Supermarkt, opgetekend door Thea. De gemeente informeert ons over wat te doen bij winterse gladheid. Wethouder Houtzager in gesprek met postkantoren BV. Arjen Veldhuizen heeft ons thema goed ter harte genomen. Zorg voor mantelzorg. Nogmaals geloof in de supermarkt, nu opgetekend door Petra. Boswandeling eind van het jaar met Bomen over Leven. Gemeente brede welzijnsinstelling wordt een feit. Een mooi gedicht oer de betekenis van kerstmis ingeleverd door een meedenkende tekstgroep van het E.M.S. koor. Een kerstverhaal van Mies Bouhuys, een verslag van Vrouw Actief en informatie over een prachtige foto expositie in Zoeterwoude, de site laat al heel mooie foto’s zien.
Al en met al een indrukwekkende hoeveelheid leesvoer, heerlijk voor een rustig moment tijdens deze hectische dagen zo vlak voor kerst. Heel veel leesplezier en tot volgend jaar.

Red. Petra Oliehoek van Es