koninklijke onderscheidingen

HET HEEFT HARE MAJESTEIT BEHAAGD OM LEO OLIEHOEK,
PETRA OLIEHOEK VAN ES EN MARGA STIJNMAN
KONINKLIJK TE ONDERSCHEIDEN.

Het was afgelopen zaterdag precies 35 jaar geleden dat de Dorpsketting werd opgericht. Een bijzonder heugelijk feit. Drie redactieleden van de Dorpsketting ontvingen ter gelegenheid van dit jubileum, voor het vele werk dat ze hebben verricht, een koninklijke onderscheiding Zij werden benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Mr. M.A.P. van Haersma Buma reikte namens de koningin zaterdag de onderscheidingen uit.

Leo is vanaf de oprichting vrijwilliger van de Dorpsketting. Daarnaast is hij al zo’n 30 jaar penningmeester van de Stichting. Als redactielid is hij op maandag regelmatig aanwezig. De laatste jaren is zijn voornaamste taak dat de apparatuur in orde blijft en dat tijdig nieuwe (automatiserings)apparatuur wordt aangeschaft. Als penningmeester voert hij de administratie en stelt de jaarrekening op.

Petra is 32 jaar redactielid van de Dorpsketting. Zij is een zeer inspirerend, veelzijdig en creatief redactielid. Veel interviews over verenigingen en bekende personen zijn van haar hand verschenen. Voordat de redactie naar de pastorie verhuisde, hebben Petra en Leo jarenlang de zolderetage van hun huis aan het Hoefblad en de Dotterbloem als redactieruimte ter beschikking gesteld.

Als derde ontving Marga van de burgemeester de koninklijke onderscheiding.
Marga is dit jaar 30 jaar lid van de redactie. Zij is erg handig met de apparatuur en tekstverwerking. Wekelijks is zij als vrijwilligster aanwezig op het redactieadres en zij laat zelden verstek gaan. Haar ervaring en werklust hebben er zeker toe bijgedragen dat de Dorpsketting al 35 jaar bestaat.

Door de inzet van deze drie personen, de andere redactieleden en de mensen van de insteekploeg wordt wekelijks de Dorpsketting vervaardigd.

De burgemeester memoreerde in zijn toespraak dat de Dorpsketting zich in de afgelopen 35 jaar ontwikkeld heeft tot één van de belangrijkste informatiebronnen voor de inwoners van Stompwijk. Vele organisaties, verenigingen en inwoners van Stompwijk hebben gebruik gemaakt van de Dorpsketting om verslag te doen van hun activiteiten. De Dorpsketting vervult bovendien ook de functie van discussieplatform bij belangrijke gebeurtenissen in het dorp. De Dorpsketting is daardoor een onmisbaar blad en de Stompwijkers mogen trots zijn dat zij daar al 35 jaar gebruik van kunnen maken.

Het bestuur van de Dorpsketting is verheugd dat de koningin heeft besloten dat Leo, Petra en Marga, voor het vele werk dat ze hebben verricht voor de Dorpsketting, in aanmerking komen voor deze onderscheiding en dankt de gemeente dat zij dit mogelijk heeft gemaakt.

Wij feliciteren ze van harte en vinden het een bekroning op de vele jaren vrijwilligerswerk die zij hebben verricht.

Bestuur van de Dorpsketting