Laurentiuskids

Hai Kanjers van Laurentiuskids,

Jullie hebben afgelopen zondag weer mooi gezongen!!!! Bedankt weer voor jullie goede inzet. Over 2 weken is ons laatste uitvoering. Wat gaat de tijd toch hard! Voor de ouders willen we nog duidelijk maken dat na de viering van 23 april, er niet meer geoefend wordt in de kerk. Er is nog wel een terugkomstviering maar dat wordt niet meer door ons verzorgd.
Het “einde” nadert een beetje voor ons….Ik heb nog niet gehoord of de werkgroep al een vervanger voor ons heeft gevonden. Het zal niet meevallen want ondanks dat wij af en toe niet serieus worden genomen, gaat er toch veel tijd in zitten. Mijn hele maandag wordt er bijna in beslag genomen door het koortje…..vooral als wij net een uitvoering hebben gehad. Dan is het meestal weer nieuwe liedjes uitzoeken geblazen….muziek of/en tekst schrijven en muziek herschrijven….ff op Internet muziek downloaden….ff op CD zetten….en meestal haast je rep je spullen nog bij elkaar garen en hup rennen naar de jeep om het keyboard in te gooien…. dan luister je nog ff gauw de cd af tijdens het rijden…nog een paar aantekeningen wat akkoorden opschrijven….dan is het al gauw half vier. Wij houden van vernieuwing! In het begin toen wij onze repertoire voor ons neus hadden, zaten we ons heel vaak achter ons hoofd te krabben zo van, weten de kinderen eigenlijk wel waar zij over zingen. De teksten zagen er nogal “zwaar” uit. Vooral de eerste maandag na de viering, als de nieuwe liedjes weer op de tafel lagen om uit te delen, vragen veel kinderen wat “die zinnen betekenen”… Eigenlijk zijn wij daar om met elkaar gezellig te zingen en niet bij elke zin een uitleg verschuldigd. Dus hebben we de zinnen wat eenvoudiger gemaakt….de muziek aangepast. Alles had gewoon een “grote beurt” nodig. Mee gaan met de tijd; het heeft zijn vruchten afgeworpen, want de kerk zaten lekker vol als de Laurentiuskids zongen. Bij elke viering na de uitvoering, komen altijd wel mensen naar voren om ons een schouderklopje te geven….Dat gaf je altijd weer moed en motivatie om door te gaan. DAT is leuk!!!! Soms vragen wij aan de kinderen wat zij leuk vinden om te zingen….tja, dan komen de K3 liedjes meestal naar voren en pastoor van der Plas is ondertussen heel bekend met dit fenomeen. Hij noemt zelfs de Laurentiuskids K3 meiden…hahahahaha….
Ondanks dat het allemaal heel leuk was en ik een ervaring rijker ben, (wat mensen betreft) hadden we in oktober al besloten om te stoppen zodat de werkgroep tijd heeft om naar een ander te zoeken. Wij hopen dat de werkgroep snel vervangers(sters) kan krijgen zodat het kinderkoor in Stompwijk gewoon kan blijven bestaan!
Volgende week maandag is er geen repetitie (2e Paasdag). Dit willen wij wel door laten gaan (generale repetitie) maar dan op een dinsdagmiddag na schooltijd!! Dit heb ik al een paar weken geleden in het Dorpsketting gezet en wil bij deze nog een keer melden! Carmen Oliehoek