lintjesregen bij Dorpsketting

Zaterdag 17 december vierde De Dorpsketting van Stompwijk haar 35 jarig jubileum. Bij deze gelegenheid heeft burgemeester mr. M.A.P. van Haersma Buma aan drie redacteuren van De Dorpsketting een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De heer L.P.M. Oliehoek is al vanaf de oprichting in 1970 betrokken bij de Dorpsketting en is 30 jaar penningmeester. Mevrouw P.G.M. Oliehoek Van Es is al 32 jaar redacteur/vrijwilliger en mevrouw M.J.P. Stijnman al 30 jaar redacteur/vrijwilliger. Allen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De Dorpsketting is een huis aan huisblad dat wekelijks verschijnt in een oplage van 1100 exemplaren in Stompwijk en wordt geheel gerund door vrijwilligers. De Dorpsketting heeft vier bestuursleden, zes redactieleden een insteekploeg en 30 bezorgers. Het meeste werk wordt wekelijks verricht door de redactie. Verzamelen en inventariseren van de kopij, opmaak en lay out, interviews afnemen, typen van stukken en het klaar maken voor het drukken en het drukken zelf.

De Dorpsketting heeft zich de afgelopen 35 jaar ontwikkeld tot een belangrijke bron van informatie en communicatie voor de inwoners van Stompwijk. De woonkern Stompwijk heeft een aparte status binnen de Gemeente Leidschendam Voorburg. Het is het enige deel van de gemeente waarvoor een territoriale commissie is ingesteld namelijk De Dorpsraad. De Dorpsraad kan het gemeentebestuur gevraagd en ongevraagd adviseren over onderwerpen die Stompwijk aangaan. De dorpskern Stompwijk kent een bloeiend kerkelijk en verenigingsleven. Het kerkbestuur maakt sinds de oprichting gebruik van de Dorpsketting voor parochiemededelingen en verenigingen publiceren wedstrijduitslagen en andere wetenswaardigheden. Voor de Dorpsraad is het een onmisbare schakel in de communicatie naar de dorpsgemeenschap. Niet alleen worden verslagen van de Dorpraadsvergaderingen gepubliceerd het is vooral een platvorm om over uiteenlopende onderwerpen meningen en standpunten weer te geven.