Nieuwe speeltoestellen op de Maerten van den Velde

Nieuwe speeltoestellen op de Maerten van den Veldeschool
Speeltoestellen moeten aan strenge veiligheidsnormen voldoen. Het afgelopen schooljaar bleek na een inspectie dat de speeltoestellen op het schoolplein van de Maerten van den Veldeschool daar niet meer aan voldeden. Alleen het speelhuisje van de kleuters en de duikelrekjes werden goedgekeurd. Repareren was niet meer mogelijk en de toestellen zijn daarom verwijderd. In overleg met de kinderen is bedacht hoe de speelplaats opnieuw ingericht kan worden.
Met een deel van de opbrengst van de kerstkaartenactie en de fancy fair, plus een royale bijdrage van de oudervereniging, werd het mogelijk om een aantal speeltoestellen aan te schaffen.
Het laten plaatsen van de toestellen is echter een kostbare zaak. Wij zijn daarom blij dat een aantal ouders op zaterdag 17 juni met man en macht gewerkt hebben om de toestellen te plaatsen. Er schuilt heel wat vakmanschap onder de bewoners van Stompwijk! Hartelijk dank aan de vaders/verzorgers van: Bart Teunissen, Joyce en Patty Vurens, Dennis Luk, Sjoerd en Joost van Bemmelen, Loes en Pim van der Arend, Edward en Ferdinand Jansen, Dewi en Sem van der Salm en Bob van den Bosch. En natuurlijk ook aan alle kinderen die een handje geholpen hebben.
Het schoolplein van de Maerten van den Veldeschool is nu een dubbele schommel, een tafeltennistafel, een korfbalclown en een voetbaldoel rijker.
Binnenkort zullen op het plein nog een hinkelbaan en een twisterspel aangebracht worden. Wij hopen dat de kinderen van Stompwijk lang plezier mogen hebben van hun vernieuwde schoolplein.
Eén wens van de kinderen hebben we nog niet kunnen verwezenlijken: een klimtoestel met een glijbaan. De financiën waren niet toereikend voor zo´n kostbaar apparaat. In het nieuwe schooljaar gaan we bedenken op welke manier we daarvoor het benodigde geld bij elkaar kunnen sparen.