Nieuws van het fotofront

Inmiddels weet men hier wel dat ik geregeld oude Stompwijkse foto’s op het internet zet. Daarmee bereik ik veel belangstellen (even ter indicatie, in februari hebben de lezers van mijn blog ruimt 1400 keer een grote foto bekeken), waaronder veel oud Stompwijkers. En soms sturen zij mij dan wel eens wat foto’s op.Zijn foto’s zet ik ook nog wel op internet.
Ik geef nog een leuk stukje uit zijn emailtje:
“Hallo Aad,
Ik heb met plezier je blog gelezen en de foto’s gezien. Fantastisch. Vooral jouw foto van de optocht uit 1929 (die vlak voor jullie ouderlijk huis is genomen, denk ik) vertoont ons ouderlijk huis “Ons Hoekje” genaamd. Op die foto zie ik een T Ford voor de deur staan. Nu had mijn vader ook zo n T Ford, en ik vraag me af of dat dezelfde kan geweest zijn (maar dan moet hij hem hebben gekocht nadat hij zich in Stompwijk vestigde). Kan het zijn dat die foto later is genomen, na 1935? Ik weet niet wanneer hij die T Ford gekocht heeft en of hij nieuw of tweedehands gekocht heeft. Het kan ook zijn dat die T Ford van Cees Van der Zijden was? Misschien weet iemand dat nog, want zoveel van die ouwe wagentjes waren er tenslotte niet in omloop. Maar ja, als kinderen vonden wij die auto maar niks. Want in het begin van de jaren 50 had mijn vader hem nog, en “moesten we als kinderen altijd mee”. Dat was geen probleem, behalve dat dat ding zo n afschuwelijk harde en vreemde toeter had: Agruuuuuuraaaaa. We schaamden ons rot. De T Ford is geëindigd als een kippenhok, toen mijn vader hem oplegde en het ding letterlijk in tweeën zaagde. De antieke lantaarns en alle ander spullen van de T Ford gingen verloren. Tja, dat is achteraf natuurlijk zeer spijtig. Ik heb nog vaak over het oude Stompwijk gepraat met Wim en André Suyten, die altijd bij ons aan de deur kwamen met hun kruidenierswagen. Ik woonde toen al in het buitenland, en zag Wim en André vaak als we op bezoek waren bij mijn ouders.”
Ik heb zelf eigenlijk nooit de toeter van een T Ford gehoord, maar na dit bericht kan ik mij er toch wel een voorstelling van maken.
Voor diegenen die zelf ook nog eens willen kijken naar de foto’s:
http://home.wanadoo.nl/agp.janson
Aad Janson Gzn.