Ondersteuningscursus mantelzorgers

Voor een ander zorgen is zo makkelijk nog niet: Ondersteuningscursus voor mantelzorgers binnenkort weer van start
Veel mensen vinden het heel normaal om wanneer dat nodig is, iemand die langdurig ziek of gehandicapt is, te helpen en te verzorgen. Dat kan heel dankbaar werk zijn, maar het kan ook heel zwaar zijn en veel tijd en energie kosten. Het is soms lastig om in zulke situaties ruimte te nemen voor uw eigen wensen en er toch ook te zijn voor degene die u verzorgt. De Steunpunten Mantelzorg geven kosteloos een cursus waarin aandacht wordt geschonken aan hoe u als mantelzorger hier mee om kunt gaan.
Inhoud van de cursus
De cursus gaat uit van de eigen persoonlijke situatie. Van daaruit worden suggesties en handreikingen gedaan om met lastige of moeilijke omstandigheden zoals bijvoorbeeld conflicten, om te gaan. Ook is er aandacht voor onderwerpen als schuldgevoelens, het tijd vrij maken voor eigen verlangens en wensen en wordt er geoefend om praktische en emotionele steun te vragen. Daarnaast is er plaats voor uitwisseling van ervaringen met de andere cursisten.
Voor wie & wanneer
De cursus is bedoeld voor mantelzorgers uit de gemeenten Leidschendam Voorburg, Rijswijk, Voorschoten, Wassenaar en Zoetermeer. U bent mantelzorger als u (extra) hulp en/of zorg geeft aan bijvoorbeeld een partner, kind, broer, zus, vriend(in), of ouder(s). Als u in een van de voornoemde gemeenten woont, kunt u ook deelnemen als de cursus in een andere gemeente wordt gegeven. Op 28 februari start de cursus in Wassenaar, op 7 maart start de cursus in Rijswijk.
Aanmelding & duur
De cursus beslaat zes bijeenkomsten van twee uur en één terugkombijeenkomst. Er zijn geen kosten aan de cursus verbonden. Het steunpunt kan overigens helpen met het zoeken naar opvang van de verzorgde op de tijden dat de cursus plaatsvindt. Voor meer informatie over de cursus en/of aanmelding kunt u contact opnemen met Therese Grootenboers van het Regionaal Coördinatiepunt Mantelzorg Haagse randgemeenten, T 070 307 13 51 of therese.grootenboers@florence zorg.nl