Pinksteren

In het Oude Testament staat; ”In het begin zweefde De Geest Gods over de wateren.”Ieder jaar opnieuw viert het joodse volk “Het Pinksterfeest”, het heeft de naam van; “zeven wekenfeest”. Het herinnert aan de gebeurtenis, dat de Joden uit Egypte waren ontsnapt onder leiding van Mozes en dat zij na 7 weken de berg Sinaï hadden bereikt en dat daar Mozes de berg afdaalde met 2 stenen borden, waarop de 10 Geboden stonden en daarmee waren de 12 stammen geworden tot 1 volk en wel het volk “Israël”. Pinksteren had banden met de graanoogst, op Pasen werd gezaaid en op de 50e dag was er de gerstoogst en dat betekende; We kunnen weer verder leven. De Kerk heeft zich bij deze joodse en godsdienstige inhoud van de Pinksteren aangepast, de kerk viert de voltooiing van het Paasfeest ofwel uit de aarde kwam het nieuwe leven boven de grond en 50 dagen daarna was er de oogst, de volgelingen van de Verrezen Jezus kregen de kans de wereld in te gaan en overal nieuwe volgelingen van Jezus te oogsten.
Pinksteren is de stichting van de kerkgemeenschap, de groep van be GEESTerde volgelingen van Jezus gaat van start. Jezus heeft beloofd bij Zijn heengaan dat Hij
Zijn “Roe ach” over de kerkgemeenschap zal uitstorten. –Roe ach is het hebreeuws voor –waaiende Wind . De wind zie je niet maar je ziet alles volop bewegen en zo is dat ook bedoeld voor de wereldwijde Kerkgemeenschap, ze is vervuld van actie en beweging en volop leven door die Geest Gods.
Laten we over de Parochiegemeenschap die bezielende Geest afbidden en dat wij een jaar lang een levende kerk en geloofsgemeenschap mogen zijn.
Zet U in en werk voor het evangelie en Gods Kerk.
VORMSEL
Voorheen lag het Vormsel in groep 8 van de Basisschool, wij willen ons hier aanpassen bij vele andere parochies, die het Vormsel met de jongeren vieren na de Basisschool. De Vormelingen zijn dan groter, maar ook bij het voortgezet onderwijs. Wij willen na de grote vakantie en na hun stap naar de voortgezette scholen met hen in gesprek gaan over dit sacrament van de Geest en de Begeestering en de bezieling en het enthousiasme.
SAMEN – VIEREN.
Op de woensdagmorgen is er veelal de Eucharistieviering en dan zitten de
aanwezigen verspreid over heel de kerk en dat geeft zo het idee van ”loszand”
ofwel “ieder voor zich en God voor ons allen”. Pinksteren brengt ons bijeen en begeestert ons, misschien is het ook zichtbaar te maken door wat meer naar voren en wat meer bij elkaar te gaan zitten. Samen vieren en van daaruit de dag weer ingaan en dan ieder naar de plek waar hij of zij verantwoording draagt.
Het is een vraag van ons, maar aan U zelf het antwoord.
Mooie Pinksteren en begeestering, B.v.d.Plas pastoor