SWOL + WeD = WOeJ

Gemeentebrede welzijnsinstelling wordt een feit!
De welzijnsorganisaties Stichting Welzijn Ouderen Leidschendam (SWOL) en de Stichting Welzijn en Dienstverlening Voorburg (WeD) gaan 1 februari 2006 officieel fuseren. Afgelopen week hebben beide besturen definitief besloten tot fusie. De naam van de nieuwe welzijnsinstelling wordt Welzijn Oud en Jong (WOeJ).
Een moeizaam fusietraject
De SWOL en WeD verschillen nogal van elkaar. WeD voert meerdere werksoorten uit, heeft meer personeel in dienst en ontvangt aanmerkelijk meer subsidie dan de SWOL Daarnaast zijn de besturen van de instellingen anders van samenstelling. Beide organisaties zijn financieel gezond en hechten aan hun eigen cultuur en werkwijze. Voor geen van beide instellingen was er een interne aanleiding of noodzaak om te fuseren. Hoewel SWOL en WeD de meerwaarde van samenwerking onderschreven kwamen de eerste oriënterende gesprekken tussen SWOL en WeD en de gemeente traag op gang en leverden weinig resultaat op. Een factor van betekenis hierbij was de moeizame relatie tussen gemeente en WeD, waarbij de gemeente twijfels had over de kwaliteit en kwantiteit van de uitvoering van verschillende producten en de bijbehorende subsidiebudgetten, o.a. t.a.v. het jongeren en vrijwilligerswerk.
Nieuwe start
In april 2005 hebben de besturen van de SWOL en WeD via een intentieverklaring en een plan van aanpak met elkaar afgesproken om naar de gewenste fusie toe te gaan werken. Er moest de afgelopen jaren “heel wat water door de Vliet”, maar de besturen van beide organisaties hebben afgelopen week definitief besloten tot een fusie. Het oogmerk van de nieuwe organisatie is een brede welzijnsinstelling, dat wil zeggen dat alle vormen van welzijnswerk “onder één dak” komen.
Veranderingen
WOeJ krijgt natuurlijk een nieuw logo, nieuwe brochures, een nieuwe website, nieuwe mailadressen, maar blijft te bereiken via de bekende adressen en telefoonnummers: Scheepswerf 18, 2265 BE Leidschendam, 070 3202800, info@swo leidschendam.nl Bucaillestraat 6, 2273 CA Voorburg, 070 3004747, info@wedvoorburg.nl