Toernieuws Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag reden we met de A en B groepen naar Harmelen. Op de kalender staat hierbij 90km vermeld, maar het valt niet mee om daar binnen te blijven. Dan moet je heen en terug wel heel rechttoe aanrijden. Met de A1 koos ik op de heenweg toch voor een iets ruimere route. Toevallig ging die via Zoetermeer en dat kwam goed uit. Ik had me verslapen en zo kon de groep me tegemoet rijden. Onderweg konden we nog niet Jurriën in toerclubtenue aanschouwen. Hij heeft van de A1 zo’n mooi shirt gekregen vanwege z’n diploma, maar hij moet nog even de goede maat regelen. Tijdens de pauze op het terras voelden we al een enkele druppel vallen en vreesden we voor de terugweg een nat pak. We kregen onderweg inderdaad nog wat meer spetters en hier en daar natte wegen, maar het viel nog mee. Het laatste stuk was weer droog. Na 100km waren we weer terug in Stompwijk.
Arno van Rijn

Vandaag de rit naar Harmelen voor 90km. Volgens Willem V. zou het 96 km worden. Met 10 liefhebbers gingen we op pad. Via Boskoop, Reeuwijk en Woerden waar we Leo kwijtraakten. Maar die Leo vindt altijd weer de koffie, waar wij al aan een bakkie zaten met 49 km. Op de terugweg ging het al gauw spetteren. Maar daar bleef het gelukkig bij. Onderweg kwamen we midden in de polder nog een grote feesttent tegen. Bij die feesten gaat het er zeker hard aan toe, want de lijkauto stond er al naast te wachten. Via Montfoort, Snelrewaard, Reeuwijkse Plassen, Waddinxveen, Moerkapelle naar de snelweg. De meesten moesten richting Leidschendam waar we met 105 km aankwamen.
Marianne de Mos

De C groepen
Op de kalender stond voor ons de Braassemermeerroute. Met maar 6 van de C1 (en 2 van de C2) gingen we op weg naar de Blauwe brug, waar we Martin onderweg oppikten. Het weer was lekker, zonnig en een beetje wind. Bij Cronesteijn het park in en langs het spoor, waar we nog in de remmen moesten voor “overstekend wild”. Langs de Rijndijk naar Koudekerk, en via de Mattekade en Ofwegen naar de Wijde AA. Bij Woubrugge even getwijfeld om dat pontje te nemen, maar dan zouden we te vroeg bij de koffie aankomen. Bij Rijnsaterwoude wel even genieten en uitrusten op het pontje. Daarna is het nog maar een klein stukje naar de koffietent `t Veen in Roelofarendsveen. Cock en Geert zaten al aan de koffie, wij sloten gezellig aan en waren er ook wel aan toe, want we hadden er al 37 km opzitten. De zon miste we al even en juist onder de koffie viel er een regenbui en was het weer droog toen we weg gingen!
Terug het rondje om de Braassem afgemaakt en via Hoogmade en Leiderdorp weer naar huis, waar we op het laatste stuk een paar spetters voelden.
33
Met ruim 60 km kwamen we om 12.15u Stompwijk binnen en hebben lekker gefietst. De C2 hadden terug wel het pontje naar Woubrugge genomen en reden onze route een beetje tegengesteld.
Annie van Rijn

Aanstaande zondag is de reguliere clubrit komen te vervallen. We rijden dan met alle groepen de benefiettocht voor de Noma stichting. En dan speciaal voor het werk van Zoeterwoudenaar Jan Sluimers daarbij. We verzamelen om 8.45 op de parkeerplaats bij het Blesse Paard en rijden dan gezamenlijk naar de start in Zoeterwoude. Er zijn routes van 50 en 100km, dus voor alle groepen is er wat. We gaan er vanuit dat zo veel mogelijk leden ook nu weer meefietsen.