Werkzaamheden N 206 van start

Weggebruikers van de provinciale weg tussen Zoetermeer en Leiden (N 206 ) moeten rekening houden met extra reistijd. De provincie Zuid Holland voert tussen maandag 28 augustus en maandagochtend 16 oktober 2006 groot onderhoud uit. Er zijn verschillende afsluitingen. Borden langs de weg geven de omleidingsroute aan.

Werkzaamheden tussen Zoetermeer en Zoeterwoude Dorp
Er wordt gewerkt aan de Middelweg in Zoetermeer (vanaf de kruising Muzieklaan), de Jan Koenenweg en het Oosteinde in Stompwijk tot aan de kruising Dr. Kortmanstraat in Zoeterwoude Dorp. Deze trajecten zijn achtereenvolgens afgesloten in week 35, 36 en 37, op doordeweekse dagen tussen 20.00 uur s avonds en 06.00 uur ’s ochtends.
Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A12 / N 469 en de A4. Stompwijk is tijdens de werkzaamheden altijd via één kant te bereiken.

Werkzaamheden langs Zoeterwoude Dorp
Van 18 september tot 9 oktober wordt er gewerkt aan het weggedeelte langs Zoeterwoude Dorp (Burgemeester Detmersweg). Dat gebeurt van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur s ochtends en 15.00 uur ’s middags.
Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer deels omgeleid over de parallelweg (Papeweg). Zowel op de Burgemeester Detmersweg als de Papeweg geldt een snelheidsbeperking van 30 km. per uur om de verkeersveiligheid te waarborgen.

Werkzaamheden Europaweg Leiden – A4
Van vrijdagavond 13 oktober 21.00 uur tot en met maandagochtend 05.00 uur wordt er gewerkt aan de kruising met de A4, inclusief de op en afritten. Dit weekend is de Europaweg, vanaf de kruising A4 tot aan Leiden, volledig afgesloten, inclusief de op en afritten van de A4. Verkeer wordt omgeleid via de Kanaalweg, Hoge Rijndijk, Willem van der Madeweg en de N 11 naar de A4.

Extra informatie
Het fietsverkeer kan tijdens de werkzaamheden doorgang vinden. de afsluiting buslijn 32 van Connexxion rijdt van ’s avonds 20.00 uur tot ‘s ochtends 06.00 uur een aangepaste route. (op maandag tot en met donderdag in de weken 35, 36 en 37) Vanaf de halte Marsmanhove in Zoetermeer tot aan station Leiden Lammerschans volgt de bus een omleiding.
Tussen Stompwijk en station Leiden Lammerschans wordt ter vervanging van lijn 32 een pendelbus ingezet. Deze neemt / geeft de passagiers over / aan van lijn 32.
Overdag rijdt lijn 32 de normale route.

Als er nieuwe informatie beschikbaar is, wordt deze meteen vermeld op de speciale website, die is ingericht voor de actuele informatievoorziening: www.n206.nl. Hier kunnen geïnteresseerden op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, vragen stellen en zich abonneren op de digitale nieuwsbrief.

Provincie timmert aan de weg
Een veilige en snelle weg. Daarvoor werkt de provincie Zuid Holland aan het wegennet. Dit gebeurt met oog voor de omgeving, dus met zo weinig mogelijk overlast. Veel aanpassingen komen voort uit het landelijke project Duurzaam Veilig dat als doel heeft om verkeersveiligheid in Nederland te verhogen.