De Blesruiters … altijd en overal actief

Op vrijdagavond 11 juni en zaterdag 12 juni was het Concours Hippique voor paarden en pony’s “Op de Berg” te Bergschenhoek, georganiseerd door RV/PC Oldenbarnevelt Ruiters. Kelly Doelman en Deveny v.d. Kraan springen hun eerste winspunten.

Afgelopen vrijdagavond 11 juni was het concours hippique dressuur en springen voor ponyruiters in Bergschenhoek. Kelly reed zowel dressuur als springen, Deveny en Sanne van Vliet deden alleen mee aan het springen.

Kelly reed in de M1 dressuur 187 punten; met het springen reed Kelly maar liefst 2 foutloze parcoursen en dit is dus goed voor 4 winstpunten in de klasse B. Zij behaalde hiermee 2 maal de 2de plaats. Deveny reed 2 parcoursen in de klasse B; Odessa tikte 2 maal een balk eraf, in elk parcours 1 balk dus. Dit is goed voor 2 winstpunten.

Sanne deed na een lange pauze ook weer mee op Kancho. Met het springen reed zij een L parcours. Ze reed het 1ste parcours foutloos en werd 2de met 2 winstpunten; het 2de parcours eindigde helaas met een val, maar het liep gelukkig goed af.

Manon v.d. Kraan reed haar 1ste oefencross eind mei in Vrouwenpolder en eindigde daar als eerste. Vorige week deden Nadine Paardekooper, Kelly en Britt Doelman, Deveny en Manon v.d. Kraan mee aan de oefencross bij de Ripse Ruiters. Nadine werd hier 1ste en Kelly 3de . Zondag reden de overige 3 ruiters: Manon werd hier 2de en Britt 3de. Odessa ging met Deveny niet door de waterbak, maar voor de rest deed ze het prima.

En het afgelopen weekend was er een oefencross bij de Voorruiters in Voorhout. Deze vereniging vierde met deze cross haar 25-jarig jubileum. De cross was ontzettend leuk opgezet en had een groot gevarieerd parcours. Nadine en Kelly deden mee met de catagorie pony’s laag. Nadine ging er met een 1ste prijs vandoor. Kelly reed een prima cross, alleen had Sjoerd wat moeite met de nogal grote waterbak. Maar met wat hulp deed Sjoerd het toch en haalde toch nog een mooie 5de plaats.

Manon en Floor Hijdra deden mee met de catagorie pony’s hoog. Manon reed een foutloze rit en behaalde hiermee een mooie 3de plaats. Ze ging met een mooie dekje naar huis. Floor reed ook een prima rit en eindigde als 8ste.
Barbara v.d. Kraan