Stompwijk bedankt, het was weer geweldig!

Nooit Gedacht 101 jaar

Stompwijk bedankt, het was weer geweldig!

De Stompwijkse paardendagen zijn opnieuw zonder één wanklank verlopen. Van de optocht tot het vuurwerk is het genieten geweest. En mede dankzij het mooie weer hebben vele bezoekers in een ontspannen sfeer dit met elkaar gedeeld. Het bestuur van ‘Nooit Gedacht’ is hier trots op en wil iedereen die dat op de één of andere wijze heeft ondersteund heel hartelijk danken. Uw steun tijdens de Stompwijkse paardendagen was hartverwarmend en maakt dat wij vol goede moed alles in het werk zullen stellen om deze mooie traditie in stand te houden. Hierna volgt een kort verslag van de diverse onderdelen van de festiviteiten met de daarbij behorende uitslagen.

Vrijdag

Naar het begin van de Stompwijkse paardendagen kijken velen reikhalzend uit. Vooral voor de Stompwijkse kinderen kan het niet snel genoeg beginnen. Vrijdagmiddag zijn echter eerst de senioren aan de beurt.

In de feesttent kon de nieuwe voorzitter Theo van den Bosch ruim honderd belangstellenden verwelkomen. Op het scherpst van de snede werd er gekaart en rummikub gespeeld. Iedereen had het reuze naar de zin en omstreeks 17.00 konden de volgende winnaars worden gehuldigd.

Kaarten senioren

1.   Riet Lelieveld      5.670

2.   Jan van Santen      5.542

3.   J. Mooijman         5.451

4.   Kees van Santen     5.341

5.   Riet Beusekamp      5.325

6.   Jaap Verburg        5.242

7.   A. Verhagen         5.183

8.   Piet Beekman        5.175

9.   Mevr. Scholtes      5.136

10.  Piet Oliehoek       5.091

 

Rummikubben

1.   Rita van der Meer     21

2.   Cor Hagen             33

3.   Gerda Hilgersom       56

 

De paardendagen worden traditioneel geopend met een optocht door het dorp. De laatste jaren is het steeds moeilijker een muziekkorps te vinden dat bereid is de optocht lopend muzikaal luister bij te zetten. De altijd creatieve organisatie had daarom gezorgd dat de muzikanten in een mooie platte wagen konden plaatsnemen om zo hun vrolijke muziek ten gehore te brengen. In de optocht had het dagelijks bestuur met de burgemeester plaatsgenomen in een rijtuig aangespannen met een prachtig span Friese paarden. Daarachter volgden nog vele aanspanningen en ook de leden van de Blesruiters waren in grote getale opgekomen. Al met al een prachtig gezicht en echt een feestelijke opening van het feest

Na de optocht stroomde de tribune vol voor de bromfietsrace. De hindernis over de sloot voor de tribune zorgt ieder jaar weer voor de nodige hilariteit onder de toeschouwers. Ook de inmiddels traditionele ‘gekke brommers’ weten het publiek altijd weer te boeien. Na een fanatieke strijd kon de volgende uitslag worden bijgeschreven in de analen van Nooit Gedacht.

Bromfietsrace

1.   Bram v.d. Hoek

2.   Berry Beukers

3.   Ryan Lansbergen

4.   Jacco Overdevest

 

Vorig jaar bij het honderdjarig bestaan is het traditionele katknuppelen weer in het programma opgenomen. Ook dit jaar werden vier rondes van dit al eeuwenoude spel gespeeld. Sterke en minder sterke mannen en vrouwen gingen de strijd aan. Vooral de opmerkingen en de soms fatale missers maken dit spel tot een boeiende bezigheid voor zowel de deelnemers als het publiek. Soms moest het publiek zelfs dekking zoeken voor de in het rond vliegende knuppels. De volgende vier gelukkigen mogen zich de winaars noemen.

 

Winnaars katknuppelen

Sjaak van Santen

Hubert van Santen

Gertjan de Groot

Alex Kwik

 

Zaterdag

Op zaterdagmiddag wordt het programma vervolgd met het springconcours om de Cor Jansen Wisseltrofee. De organisatie hiervan is in handen van de Blesruiters en was, zoals altijd, voortreffelijk. Iedere keer proberen de Blesruiters weer iets nieuws te bieden om rijders en publiek te vermaken. Dit jaar was dat de estafette. Teams van twee personen moesten een parcours afleggen tegen een ander team. Het winnende team ging door naar de volgende ronde. Uiteindelijk werd in de finale beslist wie zich de winnaars mochten noemen. De middag werd afgesloten met een stoelendans. Hieronder de uitslagen.

Cor Jansen Wisseltrofee

 

1.   Britt Doelman met Padovano

2.   Fleur Swaanenburg met Badoer

3.   Manon v.d. Kraan met Urose

 

Springen paarden

 

1.   Martin Spruijt met Warwick

2.   Erna van de Lubbe met Ramon

3.   Susanne de Groot met Myrthe Du

 

Estafette

1.   Kelly en Britt Doelman met Sjoerd en Padovano

2.   Manon v.d. Kraan en Martin Spruijt met Urose en Warwick

Tijdens het springconcours is er voor de jongste jeugd een voorstelling in de grote feesttent. Dit jaar ‘Alain’s knotsgekke spelshow’. Een voorstelling die bij de kinderen goed in de smaak viel. Tijdens de pauze en na afloop werden de kinderen getrakteerd op wat lekkers en een vrijkaartje voor een kermisattractie naar keuze.

Sinds een aantal jaren staat het rijden met quads op het programma. Een onderdeel voor kinderen van de lagere school. Er melden zich maar liefst 56 kinderen. Waarmee nog maar eens werd onderstreept dat dit onderdeel bij de jeugd erg populair is. Het aantrekkelijke van dit onderdeel is dat het op behendigheid aankomt en dus ook de jongste deelnemers kans maken om te winnen. De uitslag van dit onderdeel is als volgt.

 

Quad behendigheidswedstrijd

1. Ted Westerman

2. Cindy van Dorp

3. Mandy Faas

4. Timo van Santen

 

De zaterdag wordt afgesloten met een ringrijderij. Maar liefst 18 combinaties meldden zich om de strijd aan te gaan. De eerste ronde wordt gespeeld met vaste partner en de tweede met deelnemers uit het publiek. Het is altijd weer een fascinerend schouwspel de fraai uitgedoste combinaties over het gras te zien draven. Om het publiek er bij te betrekken, mag het via een stembiljet de mooiste aanspanning kiezen. Hier maakten 86 mensen gebruik van en na het tellen van de stemmen mochten Linda en Mandy Overdevest deze eervolle prijs in ontvangst nemen. De uitslagen.

 

Ringrijden met vaste partner

1. Rinus van Haastert met Irene Berg

2. René de bruin met Manon Straathof

3. Sonja de Jong met vader Leo de Jong

4. Jet Overdevest met dochter Kim

 

Ringrijden met publiek

1. Annemieke Lomans met Sandy v.d. Salm

2. Sonja de Jong met Nina de Haas

3. Johan van Santen met Jona van Wijk

 

Mooiste aanspanning

Linda en Mandy Overdevest

 

Zondag

De zondag is gereserveerd voor de ponyrennen. Dat de ponyrennen in Stompwijk populair zijn, blijkt wel uit het grote aantal deelnemers dat zich ieder jaar weer aanmeldt. De organisatie is zelfs genoodzaakt het aantal starters te beperken. De ponyrennen zijn niet alleen populair bij de deelnemers, maar zijn ook een grote publiekstrekker. Vele (oud-) Stompwijkers bezoeken graag de ponyrennen om in een gezellige sfeer oude vrienden en bekenden te ontmoeten. Dit jaar was er in de koers van de grote pony’s een compleet Stompwijkse finale. Uiteindelijk was het Purdy v.d. Salm die met Sunny aan het langste eind trok. Ook bij de kleinste pony’s een Stompwijkse winnares. Anouska van Velzen wist met haar Bram de eerste plaats voor zich op te eisen. De twee Stompwijkse deelnemers aan de dr. Barendse Trofee konden echter niet voorkomen dat Marije Barnhard uit Weteringbrug met Magic Spirit Speed er met de beker vandoor ging.

In de eerste pauze van de ponyrennen was er een optreden van Chiara de Groot en Purdy v.d. Salm. Deze Stompwijkse amazones reden een fantastische kür op muziek. Gelet op de enthousiaste reacties van het publiek werd er volop genoten van dit optreden. Voorzitter Theo van den Bosch bedankte de beide amazones dan ook zeer terecht voor hun optreden. 

In de tweede pauze van de ponyrennen was er een optreden van de familie Kamps. De familie Kamps liet een combinatie van paarden- en hondendressuur zien. Het was bijna niet te geloven wat het publiek voorgeschoteld kreeg. Letterlijk en figuurlijk gingen de paarden onder zeil.

Na afloop van de ponyrennen was het optreden van de Hermes House Band in de feesttent een daverend succes. Het feest ging daarna nog een aantal uren verder.

 De uitslagen van de ponyrennen

 

Schofthoogte 1.16 t/m 1.35 m

 

Plaats

 

 

Naam pony

 

Naam Ruiter

 

Woonplaats

 

1.

 

 

Magic Spirit Speed

 

Marije Barnhard

 

Weteringbrug

 

2.

 

 

Kristel

 

Nina de Haas

 

Stompwijk

 

3.

 

 

Nemo

 

Anna van der Starre

 

Bleiswijk

 

4.

 

 

Rose

 

Ruby Joemai

 

Zoetermeer

 

Schofthoogte t/m 1.15 m.

 

Plaats

 

 

Naam pony

 

Naam Ruiter

 

Woonplaats

 

1.

 

 

Bram

 

Anouska van Velzen

 

Stompwijk

 

2.

 

 

Jamuga

 

Noah Griffioen

 

Zoetermeer

 

3.

 

 

Rapidash

 

Lara Sharrock

 

Den Haag

 

4.

 

 

Olly

 

Joysi Olijhoek

 

Stompwijk

 

 

Schofthoogte 1.36 t/m 1.57 m.

 

Plaats

 

 

Naam pony

 

Naam Ruiter

 

Woonplaats

 

1.

 

 

Sunny

 

Purdy v.d. Salm

 

Stompwijk

 

2.

 

 

Kancho

 

Sanne van Vliet

 

Stompwijk

 

3.

 

 

Humfry

 

Denise de Graaff

 

Zoetermeer

 

4.

 

 

Danique

 

Angela Neervoort

 

Den Haag

 

 


Dr. Barendse Trofee

 

Plaats

 

 

Naam pony

 

Schofthoogte

 

Naam Ruiter

 

Woonplaats

 

1.

 

 

Magic Spirit Speed

 

1.35m

 

Marije Barnhard

 

Weteringbrug

 

2.

 

 

Bram

 

1.12m

 

Anouska van Velzen

 

Stompwijk

 

3.

 

 

Sunny

 

1.55m

 

Purdy v.d. Salm

 

Stompwijk

 

 

Maandag

De Stompwijkse paardendagen worden afgesloten met de kortebaandraverij. Voor velen is dit toch het absolute hoogtepunt van alle festiviteiten. Maar liefst veertig liefhebbers hadden zich aangemeld, waarvan er uiteindelijk maar maximaal 26 mogen starten. Dit jaar ook twee Stompwijkse deelnemers aan de start. Speedy Amana in eigendom van ’t Syndicaat Stompwijk en Un Gamin Impulse van Len en Gé Hilgersom. Un Gamin Impulse heeft al 32 overwinningen behaald, maar was nog nooit gestart op de kortebaan. Zo’n debutant is natuurlijk moeilijk in te schatten voor het spelend publiek. Speedy Amana maakte haar kortebaandebuut in Assendelft. Na een moeizame eerste omloop trof Speedy Amana in de tweede omloop Un Gamin Impuls. Speedy Amana won dit Stompwijkse onderonsje, maar sneuvelde uiteindelijk toch in de derde omloop tegen outsider Timothy’s Way die tweede werd. De winnaar werd Ulliano Way in handen van Jan Thijs de Jong. Zam Avon in handen van Wim van Buytene eiste het derde geldvoor zich op.

 

 

Nr.

Paard

Rijder

Trainer

Eigenaar

1e prijs € 2.400

3

Ulliano Way

Jan Thijs de Jong

R.T. de Vlieger

Mw. A.T.M. van der Voort

2e prijs € 1.000

20

Timothy’s Way

Dennis Minnema

C.D. Imming

G. Luigies

3e prijs €    600

15

Zam Avon

Wim van Buytene

W. van Buytene

Stal Avon

4e prijs €    300

12

Rimano P

Marco Valentijn

G.H. verbon

G.H. Verbon

5e prijs €    200

2

Speedy Amana

Wim van Buytene

W. van Buytene

’t Syndicaat Stompwijk

6e prijs €    200

8

Sierra Angel

Rob de Vlieger

R.T. de Vlieger

W.J. Visscher

7e prijs €    200

14

Tarzan Weber

Caroline Aalbers

C. Aalbers

Korporaal Holding BV

 

Uitbetaling

1e omloop

Nr.

Uitbetaling

 

3e omloop

Nr.

Utbetaling

Winnend

3

  8,50

 

Winnend

3

  4,30

Plaats

3

  2,50

 

Plaats

3

  1,80

Plaats

20

  6,50

 

Plaats

20

  4,10

Plaats

15

  2,60

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2e omloop

 

 

 

4e omloop

 

 

Winnend

3

  8,70

 

Winnend

3

  3,20

Plaats

3

  2,70

 

Plaats

3

€ –

Plaats

20

  2,50

 

Plaats

20

€ –

Plaats

15

  2,10

 

 

 

 

 

Winscore 12 goed:             € 36,80

Duo 2 -10:                          € 53,40

Trio 2 – 10 – 8:                   € 387,-

Kwartet: 2 – 10 – 8 – 6:     niet gespeeld

 

Omzet totalisator: € 38.077,-.

 

Tussen de tweede en de derde omloop was er de jaarlijkse hoedenparade. De deelnemende dames en heren hadden weer hun uiterste beste gedaan om de mooiste creatie aan het publiek te kunnen tonen. De deskundige jury bestaande uit mevr. van der Sluis, de echtgenote van de burgemeester en Martie Spanhoff had het niet beslist niet gemakkelijk, maar konden uiteindelijk toch de winnaars aanwijzen.

 

Uitslag hoedenparade

Mooiste dameshoed: Yvonne van Boheemen

Mooiste herenhoed:    Joop Hilgersom

Mooiste kinderhoed:   Nynke van Rijn

 

Uitslag raden winnende paard

Maar liefst 71 kinderen maakten gebruik van de mogelijkheid om het winnende paard te raden. Ulliano Way bleek ook bij de kinderen favoriet te zijn, want 10 kinderen wezen hem als winnaar aan. De prijswinnaars:

 

1.   Owen Klijn (3 jaar)           Meerlaan 41                 Stompwijk

2.   Sven Vincenten (0 jaar)       Bermudablauw 62             Zoetermeer

3.   Tim Koot (5 jaar)             Dr. van Noortstraat 204     Stompwijk

4.   Jaco Sweere (12 jaar)         Pinksterbloem 49            Stompwijk

5.   Isa Overdevest (11 jaar)      Zustersdijk 14              Stompwijk

6.   Stijn van Rijn (7 jaar)       Zwanebloem 3                Stompwijk

7.   Mitch van Benten (8 jaar)     Dr. van Noortstraat 17b     Stompwijk

8.   Inge Rotteveel (9 jaar)       Stompwijkseweg 80a          Stompwijk

9.   Kim Verburg (5 jaar)          Dr. van Noortstraat 181     Stompwijk

10. Thomas Suyten (3 jaar)         Pinksterbloem 47            Stompwijk

 

Alle winnaars kunnen een leuke prijs tegemoet zien.          

 

Uitslag loterij

1e prijs: Laptop                      Annemarie Moren

2e prijs: Tom Tom                     Jokelien van Rijn

3e prijs: Aplle I-pod                 Kees en Annelies de Gelder

4e prijs: Nescafé Dolce Gusto         Jaap Verburg

5e prijs: Digitale fotocamera         Ant van Bohemen

6e prijs: Stoomreiniger               Richard van Meijgaarden

7e prijs: VVV Irischeque              Evi Kulker

8e prijs: Plantenbak                  Mevr. Ammerlaan

 

De Stompwijkse paardendagen werden afgesloten met een schitterend vuurwerk.

 

Bestuur

Nooit Gedacht